Actual Politică

Maia Sandu îi mulţumeşte Majestăţii Sale Margareta. Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită

Maia Sandu îi mulţumeşte Majestăţii Sale Margareta. Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită
FOTO: STIRI.MD

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o discuție cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. În cadrul discuției, Majestatea Sa Margareta și-a exprimat susținerea pentru parcursul european al Republici Moldova.

Maia Sandu îi mulţumeşte Majestăţii Sale Margareta. Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită

„A fost o onoare să discut cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României. Am mulțumit Familiei Regale a României pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor, inclusiv pentru susținerea parcursului nostru european”, notează Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter

Casa Regală a României a avut întotdeauna o contribuţie deosebită pentru dezvoltarea Republica Moldova, oferind sprijin umanitar, social, cultural şi diplomatic.

În decembrie 2020, când Maia Sandu a fost aleasă președinte al Republica Moldova, Custodele Coroanei României menționa într-un mesaj de felicitare pentru noul șef de stat.

„Şi, atunci când sunt întrebată dacă România are vreun fel de „agendă secretă” în Moldova, răspund mereu: da, agenda noastră este să vedem o Republica Moldova prosperă, capabilă să decidă pe cont propriu şi fără nicio intervenţie străină în privinţa destinului său viitor”.

La începutul săptămânii, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei României a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă.

„Am fost onorat şi deosebit de încântat să discut astăzi, la Palatul Victoria, cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, însoţită de  Alteţa Sa Regală Principele Radu. Le-am mulţumit cu acest prilej pentru implicarea constantă a Casei Majestăţii Sale în promovarea imaginii şi susţinerea intereselor României în lume şi în proiecte care promovează dezvoltarea economiei, educaţiei şi culturii româneşti”, a transmis premierul Ciucă.

 

Şeful Guvernului a apreciat „proiectele sociale prin care Familia Regală susţine legătura comunităţilor româneşti din afara graniţelor cu ţara-mamă, precum şi acţiunile umanitare prin care Casa Majestăţii Sale ne-a fost alături în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina”.

“Guvernul contează în continuare pe contribuţia valoroasă a Casei Majestăţii Sale în realizarea proiectelor de responsabilitate socială”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.