Actual

Marcel Boloș dezvăluie cifre șocante. Deficitul bugetar distruge economia

Marcel Bolos vrea mai multi bani pentru IMM-uri, Sursa foto B1
sursa foto arhiva personala

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a semnalat creșterea continuă a deficitului bugetar. Acesta  a depășit 3,5% din Produsul Intern Brut al României.

„Chiar şi aşa, după cum vedeţi, deficitul bugetar a ajuns din nou la cote alarmante la sfârşit de septembrie, respectiv la 3,56% din PIB. Adică nu mai puţin de 56,96 miliarde lei.”, a spus el.

Marcel Boloș cere măsuri concrete

Să înţeleagă şi domnul Drulă, fost ministru al Transporturilor, dacă am converti suma în kilometri de autostradă – suntem pe minus cu vreo 2.280 km. Cât să facem autostradă de la Bucureşti la Paris”, a declarat ministrul.

Marcel Boloș a subliniat necesitatea unor măsuri concrete pentru stabilizarea deficitului bugetar. Stabilizarea este necesară în contextul în care datoria publică se apropie de 800 de miliarde de lei.

„Iar datoria publică se apropie vertiginos de 800 mld lei. Consecința, una fără precedent, dobânzile în acest an vor depăşi 30 mld lei, ceea ce pe viitor va pune presiune şi mai mare pe cheltuielile bugetului de stat”, a cocnhis oficialul, potrivit Digi24.