Actual Politică

Marcel Ciolacu a avut dreptate! Conform unui sondaj Avangarde, „Gabriela Firea îl bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”

Marcel Ciolacu a avut dreptate! Conform unui sondaj Avangarde, „Gabriela Firea îl bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la cererea Digi 24, Gabriela Firea ar fi candidatul PSD care ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent care i-ar fi contracandidații propuși de partide. Cota Gabrielei Firea se situează, în funcție de lista de contracandidați, între 28% și 30%.

Marcel Ciolacu a avut dreptate! Conform unui sondaj Avangarde, „Gabriela Firea îl bate pe Nicuşor Dan de o să-i sune apa-n cap”.

Cei mai potriviți candidați ai partidelor ar fi, potrivit sondajului, Gabriela Firea, Ciprian Ciucu, Cătălin Drulă și George Simion.

Cota Gabrielei Firea se situează, în funcție de lista de contracandidați, între 28% și 30%.

Cel mai puternic adversar al său ar fi Ciprian Ciucu, de la PNL, creditat între 18% și 24%.

Sondajul l-a mai luat în calcul şi pe Alexandru Rafila

Alexandru Rafila este candidatul vulnerabil al PSD, în condițiile în care în opțiunile respondenților el este aproape la egalitate cu posibilul candidat al PNL, Ciprian Ciucu.

În privința celorlalte partide, Cătălin Drulă de la USR este cel mai bine cotat, cu 16% în intenția de vot dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri.

George Simion ar putea obține, dacă ar candida la Primăria București, între 10% și 13%.

Aproape jumătate dintre respondenți nu-l mai vor pe Nicușor Dan la Primărie

Cota actualului primar general, Nicușor Dan, se situează între 16% și 18%, în condițiile în care 49% dintre respondenți susțin că acesta nu ar mai trebui să candideze pentru un nou mandat.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră personal cu ce partid politic ați vota?”, din cei 37% care au indicat un partid, 34% au ales PSD, 25% – PNL, 13% – AUR, 12% – USR, 6% – PMP, 3% – Pro România.

Sondajul a fost efectuat de Avangarde în perioada 07.09.2022 – 14.09.2022 pe un eșantion de 901 persoane din București. Metoda culegerii datelor a fost CATI (telefonic). Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,4%.