Actual Politică

Marcel Ciolacu către social democraţi: Fiţi deschişi, accepaţi şi o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinție

marcel-ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu este din ce în ce mai sigur că nu vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2024. Acesta le-a cerut membrilor de partid să fie deschiși și să accepte chiar și o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinția României.

Marcel Ciolacu către social democraţi: Fiţi deschişi, accepaţi şi o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinție

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. S-au povestit multe, s-au scris multe dintre greșelile pe care le-am făcut”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Bistrița.

Acesta spune că una dintre primele decizii pe care le-a luat când a ajuns președinte al PSD a fost aceea de a lărgi forumul de decizie și să anunțe că s-a încheiat cutuma prin care președintele partidului este automat și candidatul pentru funcția de președinte.

„Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu adaugă că de multe ori decizia pentru candidatul la președinție a fost influențată de oameni din afara partidului, însă acum partidul trebuie să fie deschis și să accepte chiar și candidați din afara PSD, dacă sunt personalități care dau dovadă de încredere.

„S-a terminat cu o decizie luată la centru care câteodată, să știți, o spun că regret și eu nu o să fac această greșeală, a fost influențată de către alții. Cea mai mare greșeală a unui lider este să se sfătuiască cu cei din afara partidului și nu cu colegii săi, care l-au pus în funcția respectivă. O să insist să fim și mai deschiși. Viitorul candidat să acceptăm chiar și o personalitate din afara partidului PSD”, a declarat Ciolacu.

Peste tot în lume, marii intelectuali, marii artiști au fost social-democrați, oameni de stânga, a mai spus Marcel Ciolacu. Trebuie să revenim la aceste valori. (…) Acesta este drumul pe care noi trebuie să îl construim.