Actual

Marcel Ciolacu cere desecretizarea PNRR. Cristian Ghinea se apără:”PSD aruncă cu fum. PSD a scurmat ca porcul în gunoi”. DOCUMENT

gds.ro

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a cerut desecretizarea PNRR. Liderul social democrat face un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele, întrucât nu există un tablou întreg. Toate problemele actuale sunt din cauza măsurilor luate ”înainte”, a mai spus social democratul.

Marcel Ciolacu cere desecretizarea PNRR. Cristian Ghinea se apără: „PSD aruncă cu fum. PSD a scurmat ca porcul în gunoi”. DOCUMENT

„Sper să promoveze un memorandum în Guvern să îl desecretizăm şi să aflăm şi noi, toţi românii, ce ne-am asumat. Niciun stat european nu a secretizat PNRR. Toată lumea, în primul rând Parlamentul trebuie să cunoască în detaliu. Vă aduceţi aminte acum un an şi jumătate spuneam şi lui Cîţu, dom’le, spune-ţi-ne ce e în PNRR. Am aflat abia acum, la coaliţie vin miniştri, mai ales ministrul Fondurilor, şi spune ce e în cuprinsul PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Cristian Ghinea a cerut secretizarea PNRR şi lista cu persoanele cu drept de acces la documente

Un document olograf intrat în posesia postului de televiziune dovedeşte că fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a cerut secretizarea PNRR-ului, indicând chiar persoanele care ar fi trebuit să aibă acces la documente.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că acest lucru nu s-a mai făcut în nicio ţară europeană şi vrea ca întreg PNRR-ul României să fie foarte bine studiat, înainte ca o delegaţie a ţării noastre să meargă la Bruxelles pentru a negocia unele modificări.

El a explicat că sunt unele lucruri care trebuie schimbate, având în vedere crizele.

”Toată lumea vorbeşte de plecarea la Bruxelles, ba a prim-ministrului, ba a mea. Sunt multe lucruri care trebuie adaptate, s-au schimbat  multe cu războiul din Ucraina  şi criza energetică, dar mai întâi să aflăm tot adevărul. Am făcut un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele. Pentru că noi nu avem un întreg, tot tabloul”, a subliniat social-democratul.

Liderul PSD a adăugat că toate problemele actuale sunt din cauza măsurilor luate ”înainte”.

”BNR a spus că toate problemele sunt din cauza măsurilor luate înainte, deci acum a venit nota de plată pe tot ce înseamnă inflaţie, mai ales”, a declarat Ciolacu.

Cristian Ghinea se apără şi spune că PSD aruncă cu fum

Reacţia fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea spune că documentul prezentat nu este scris de el, dar într-adevăr a dat un ordin pentru crearea unui „circuit” din considerentele menționate.

„PSD aruncă cu fum. Este absolut normal ca orice șef de instituție să reglementeze un astfel de circuit, mai ales că era vorba de feedback-ul Comiesiei Europene care a fost vexată că apărea în presă ce spunea. Comisia Europeană nu publică aceste documente. Am dat ordin către dl Burlacu (şeful serviciului documente secrete) să facă un circuit al distribuției lor, altfel încât informațiile să ajungă la cei mai relevanți oameni: miniștri, secretari de stat, echipa PNRR. Și astfel oamenii plantați ai domnului Boloș să nu mai creeze isterie publică în jurul PNRR”, a declarat pentru HotNews.ro Cristian Ghinea.

Fostul ministru mai spune că „PSD a scurmat ca porcul în gunoi, poate-poate găsește ceva si nu a gasit nimic. Am fost singurul guvern care am publicat și anexele. Nimic nu a fost secret”.