Actual Politică

Marcel Ciolacu dă asigurări că ordonanţa pe energie va suferi modificări, iar prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile

Marcel Ciolacu dă asigurări că ordonanţa pe energie va suferi modificări, iar prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile

Președintele PSD Marcel Ciolacu a revenit în viaţa publică după decesul mamei sale. Într-o conferinţă de presă organizată în judeţul Buzău, liderul PSD a explicat că ordonanţa pe energie va suferi modificări substanțiale când va ajunge la Parlament. Ciolacu spune că unele instituții care au nevoie de sprijin au fost uitate de pe listă și că o corectură se impune urgent, în condițiile în care dacă guvernul nu intervine, prețul anumitor servicii va exploda.

Marcel Ciolacu dă asigurări că ordonanţa pe energie va suferi modificări, iar prețurile trebuiau plafonate pentru doi ani de zile.

„Sunt mai multe, am avut o discuție, când vine Ordonanța la Parlament, o să facem anumite amendamente. Vă dau un exemplu, instituțiile de cult nu au fost cuprinse. Serviciile publice nu au fost cuprinse, a fost o scăpare majoră, serviciile de furnizare a apei vor fi afectate. Cea mai mare creștere va fi la Suceava, indiferent cât de mare va fi impactul la buget, nu putem să lăsăm să explodeze prețurile la serviciile publice. Avem Metrorex, troleibuze, tramvaie în orașe mari. Sunt câteva scăpări, o să le pune pe hârtie și o să le votăm în Parlament. Trebuie să aducem modificări, ne furăm singuri căciula pentru că oricum dăm subvenții unor companii cum e Metrorex”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu susţine că România are rezerve de energie pentru iarna care vine

El a explicat că este o ordonanță de urgență creionată în Guvern. Ministrul Energiei face aceste politici. „Rămân la părerea  mea, prețurile în energie trebuiau plafonate pentru doi ani de zile când se vor uniformiza”.

De asemenea, Marcel Ciolacu a dat asigurări că România are rezerve de energie pentru iarna care vine. Precizările acestuia vin în contextul în care Gazprom a sistat livrarea de gaz către Europa, iar țările din UE își pregătesc rezervele pentru sezonul rece.

„Aceste minciuni că românii rămân fără energie… Nu rămân! Avem energie”, a spus Marcel Ciolacu.

Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim?

În ceea ce priveşte o eventuală demitere a conducerii ANRE solicitată de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că „nu au existat discuții în coaliție”.

„În octombrie echipa de conducere a ANRE își termină mandatul. Suntem oameni totuși responsabili și serioși sau vorbim ca să vorbim? Eu sper…Îl invit pe dl Rareș Bogdan să vină cu o propunere de un specialist în energie pentru funcția de președinte al ANRE și dacă CV o să mă impresioneze pe mine și pe colegii mei, noi îl vom susține în Parlamentul României. N-am nicio reținere să găsim un specialist. Dacă dânsul și-a luat această responsabilitate, îl invit să vină cu un specialist pentru șefia ANRE”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult, Ciolacu l-a invitat pe Rareș Bogdan să vină cu o propunere pentru șefia ANRE, precizând că echipa își va termina mandatul în octombrie. Liderul PSD este de acord cu Rareș Bogdan și pe problema pensiilor: trebuie mărite cu 16%.

Premierul Nicolae Ciucă: trebuie să controlăm piaţa de energie şi nu invers

Nicolae Ciucă susţine că trebuie să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze ea, aşa cum se întâmplă acum, având efecte cât se poate de serioase pe tot ceea ce înseamnă viaţa noastră de zi cu zi.