Info Actual

Info Actual > Politică > Marcel Ciolacu: “Guvernul a introdus taxa pe coronavirus”
Politică

Marcel Ciolacu: “Guvernul a introdus taxa pe coronavirus”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj transant! Acesta a declarat ca Guvernul a aplicat amenzi si ar fi introdus taxa pe coronavirus. In plus, acesta s-a aratat indignat de numarul de teste efectuate pana in momentul de fata. 

A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste

746“Guvernul a introdus taxa pe coronavirus. A dat 290.000 de amenzi, dar a efectuat doar 175.000 de teste şi nu ştie nimeni încă numărul exact al persoanelor testate. Amenzi în valoare de 570 de milioane de lei! Amenzi date la grămadă, după bunul plac. Una e să-i sancţionezi pe cei care riscă să răspândească virusul, alta e să cauţi nod în papură pentru a realiza planul de amenzi prestabilit. Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depăşeşte sumele alocate pentru echipamente de protecţie pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu şi-a făcut deloc treaba şi a pus toată presiunea pe cetăţeni”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Acesta a mai spus: “când nivelul maxim al amenzilor din România e cel mai mare din Europa”, de şase ori salariul mediu net, iar totalul sancţiunilor aplicate ajunge la 570 milioane lei, “depăşind impozitul pe profit colectat în acelaşi interval”, nu mai e vorba doar de contravenţii, ci de “o taxă mascată” prin care Guvernul PNL “îşi acoperă gaura pe care şi-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia”.