Actual

Marcel Ciolacu are prilej de bucurie: „Este o premieră istorică!“

romania-da-in-judecata-austria
Sursa foto: Arhiva companiei

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se mândrește cu faptul că România a ajuns la un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90%.

Potrivit declarațiilor premierului Marcel Ciolacu, România se află pe locul 4 în UE în ceea ce privește gradul de absorbţie a fondurilor europene. Acesta a ajuns la 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020. Prim-ministrul a declarat că este o premieră istorică. Salutată de altfel și de Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, aflata astăzi, la Bucureşti.

„România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la Bucureşti de Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.”, a postat pe Facebook premierul Ciolacu.

„Doamna comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităţilor administrative. Și să gândim pe mai departe programe de specializare economică şi tehnologii din ce în ce mai sofisticate. Pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, a mai precizat premierul citat de Digi24.