Social

Marcel Ciolacu spune că evazioniștii sunt cheia creșterii pensiilor

marcel ciolacu evazioniștii (sursă foto: Prosport)
sursa foto arhiva companiei

Marcel Ciolacu anunță rezultate remarcabile în privința încasărilor bugetare. El sugerează că, în cazul menținerii acestui ritm, România va respecta ținta de deficit convenită cu Comisia Europeană. Premierul spune că evazioniștii sunt cheia creșterii pensiilor, mai precis, taxarea lor.

Premierul a adus un omagiu acțiunilor sporite împotriva evaziunii fiscale la începutul ședinței de guvern. Premierul a subliniat intensificarea acestora în ultimele zile. Potrivit lui, sumele recuperate din lupta împotriva evaziunii fiscale reprezintă cheia pentru creșterea pensiilor.

”În octombrie, colectarea veniturilor a ajuns la nivelul record de 40 de miliarde de lei și sunt convins că păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană. Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile, iar a elimina evazioniștii, care fură zeci de miliarde de lei anual, este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit Cotidianul.