Actual Diverse

Marina Regală britanică testează costume „de superman” pentru a fi folosite în misiuni speciale. Video

Marina Regală britanică testează costume „de superman” pentru a fi folosite în misiuni speciale. Video

Viitorul arată altfel. Tehnologizare. Și cum putem merge în viitor dacă nu prin invenții care mai de care mai incredibile și fascinante, având și rol utilitar. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Marina Regală britanică testează costume cu jet pack pentru a fi folosite în misiuni speciale. Video

Pășind într-o nouă eră, Marina Regală britanică testează costume „de superman”, cu jet pack, potrivit unor înregistrări video postate online de Gravity Industries.

Imaginile, care au apărut recent în spațiul virtual și care au fost prezentate de Telegraph, arată militari care zboară cu ajutorul unor jet pack-uri care nu sunt diferite de cele din filme.

Potrivit Gravity Industries din Salisbury, cu sediul în Salisbury, pachetele cu reacție pot atinge viteze de peste 135 km/h (85mph) și pot zbura timp de aproximativ 10 minute.

Fondatorul și pilotul-șef de testare Richard Browning este un fost pușcaș marin care crede că jetpack-urile le vor permite militarilor să atace din gonflabile rigide, permițându-le efectiv să urce la bordul navelor și al altor vase maritime.

Royal Navy testează costumele de puțin peste doi ani, scrie media. Aceștia consideră că pachetele ar putea fi folosite pentru a lua cu asalt ținte în misiuni periculoase și ținte greu accesibile.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Pușcașii marini folosesc furtișagul și viteza pentru a aborda navele suspecte și sunt specialiști în operațiuni de doborâre a teroriștilor și în operațiuni de combatere a contrabandei și pirateriei în întreaga lume.

„Comandourile lucrează în echipe mici în bărci de raid rapide pentru a aborda navele suspecte cu ajutorul lunetiștilor maritime din elicoptere Wildcat și drone. Procesul a analizat utilitatea costumului cu reacție – care permite utilizatorului să zboare – în operațiunile de abordaj maritim și tehnicile specializate de acces vertical asociate acestora.”

Ideea, care urmează a fi implementată, a fost prezentată în timp ce HMS Queen Elizabeth se afla la New York pentru a găzdui Forumul Atlantic Future (AFF). AFF se concentrează pe relațiile militare, politice și strategice anglo-americane.

Vestea că Marina Regală testează costume cu jet pack va fi urmărită cu interes de armatele din întreaga lume, multe dintre ele recunoscând  valoarea acestora în gestionarea situațiilor dificile din ziua de astăzi.