Actual Diverse

Mărturii înfricoșătoare despre atacul, torturarea și jefuirea familiei unui mare sportiv. Copiii erau de față

Mărturii înfricoșătoare despre atacul, torturarea și jefuirea familiei unui mare sportiv. Copiii erau de față
publika.md

Un celebru ciclist și soția lui au trăit clipe de coșmar în propria casă.

Este vorba despre sportivul Mark Cavendish, medaliat olimpic cu argint, şi soţia sa, Peta, care au fost jefuiţi de patru persoane cu cagule, iar totul s-a produs sub ameninţarea cuţitului. În tot acest timp, unul dintre copiii soților Cavendish era ținut ascuns sub plapumă de mama sa.

Sportivul, amenințat cu înjunghierea

Potrivit unor mărturii din procesul de la tribunalul Chelmsford, patru bărbaţi înarmaţi au ameninţat că îl înjunghie pe rutier, iar soţia lui Cavendish, Peta, şi-a ascuns fiul de trei ani sub plapuma din dormitorul lor pentru a-l împiedica să vadă jaful.

În timpul incidentului din Ongar, Essex, cele patru persoane cu cagule au furat două ceasuri Richard Mille, în valoare de 400.000 de lire sterline, respectiv 300.000 de lire sterline.

Incidentul a avut loc spre finalul anului 2021

Celebrul ciclist Mark Cavendish şi soţia sa erau în pat cu copilul lor de trei ani în primele ore ale zilei de 27 noiembrie 2021, când au fost treziţi de zgomote, a declarat procurorul Edward Renvoize, care a deschis acuzarea marţi la tribunalul Chelmsford.

Potrivit procurorului, ciclistului (care se recupera după o accidentare), i se părea că aude „voci de bărbaţi şi oameni care se plimbau prin casă”, iar soţia lui a coborât să verifice, crezând că aude voci venind din bucătărie.

Edward Renvoize a declarat: „Ea şi-a dat seama că sunt oameni care vin spre ea. A fugit înapoi pe scări, strigând soţului ei să intre înapoi în dormitor”.

Apoi, Cavendish a căutat o alarmă de panică şi a declanşat-o. Dar, în încercarea de a-l determina să dezactiveze alarma, unii dintre atacatori au „sărit” apoi pe Cavendish şi au început să-l lovească cu pumnii, potrivit juriului.

„Unul a scos un cuţit şi l-a ameninţat că îl înjunghie în faţa copiilor săi (n.r. – Mark şi Peta au cinci copii). În acest moment erau trei în cameră şi au început să întrebe unde sunt ceasurile. În cameră era un seif şi lui Mark i s-a cerut să-l deschidă”, a precizat Renvoize.

Dar, bateria de pe seif părea să se fi descărcat, iar Cavendish a spus grupului că era goală după o spargere anterioară.

Peta, soția sportivului, în tot acest timp, „ţinându-și fiul de trei ani sub plapumă pentru a-l împiedica să vadă calvarul în dormitor”, a încercat să-şi folosească telefonul pentru a suna poliţia, dar unul dintre hoţi i l-a luat. Potrivit procurorului Renvoize, atacatorii au strâns toate telefoanele din dormitor.

În timp ce Petei i s-a „cerut ceasul”, iar Mark „a arătat spre ceasul lui de pe pervaz”, „unul dintre intruşi a spus că „nu este acesta” potrivit procurorului, care a adăugat că era vorba de un ceas Richard Mille evaluat la 400.000 de lire sterline, iar ceasul Petei, tot un Richard Mille (care, d asemenea, a fost luat de intruși) este evaluat la 300.000 de lire sterline.

Unul dintre telefoanele furate, abandonat ulterior, a fost folosit pentru probe ADN

Ulterior, unul dintre intruşi a intrat în dormitor cu o valiză Louis Vuitton și apoi au ordonat deschiderea porţilor. Hoții au plecat, luând cu ei ceasurile, telefoanele, valizele. Unul dintre telefoane a fost aruncat în afara proprietăţii, iar detectivii l-au examinat pentru probe ADN.

Ce s-a aflat până acum

Unul dintre atacatori a fost asociat cu Ali Sesay, 28 de ani, din Rainham, în estul Londrei, care a pledat deja vinovat pentru jaf.

Poliţia „a putut identifica o serie de alte persoane care păreau să fi comunicat cu un telefon aparţinând lui Sesay”, a spus Renvoize juraților.

Un alt bărbat, Romario Henry, de 31 de ani, din Lewisham, şi Oludewa Okorosobo, din Camberwell, neagă acuzaţiile de jaf.

Procesul continuă

Toți aceștia sunt acuzaţi că i-au furat:

  • lui Cavendish: un ceas, un telefon şi un seif,
  • Petei, soţia lui Cavendish: un ceas, un telefon şi o valiză.

La momentul actual, procesul, care se estimează că va dura două săptămâni, este în desfășurare.

Unul dintre cei mai buni cicliști de sprint

Cavendish este considerat unul dintre cei mai buni ciclişti de sprint din toate timpurile şi a câştigat BBC Sports Personality of the Year în 2011. El a fost decorat în acelaşi an şi s-a căsătorit cu Peta doi ani mai târziu, citează stiripesurse.ro.