International

Mașini electrice la prețuri mici. Ce planuri are Volkswagen 

Volkswagen Sursa foto Radio Infinit
Sursa foto Radio Infinit

Volkswagen nu a luat încă o decizie cu privire la producerea unei mașini electrice de 20.000 de euro. Dar directorul general Oliver Blume este convins că firma poate ajunge la acest record. Dar acest lucru nu va fi posibil până în a doua jumătate a deceniului, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe.

Principala pârghie pentru a reduce prețurile mașinilor electrice este diminuarea costurilor bateriilor. A declarat Blume la o conferință din Berlin. Menționând planurile companiei stau în dorința de a produce o celulă de baterie unificată. Care, potrivit acestuia, va reduce costurile de producție a bateriilor la jumătate.

Volkswagen a prezentat în martie detaliile unei mașini complet electrice în curs de dezvoltare pentru 25.000 de euro. Care va fi lansată până în 2025, cu o autonomie de 450 km. Și o baterie care se încarcă de la 10% la 80% în aproximativ 20 de minute. Compania declarase atunci că lucrează la un vehicul de 20.000 de euro, dar nu a oferit informații suplimentare, conform Reuters .