Actual

Măsuri anti COVID! Spania interzice fumatul pe stradă

Măsuri anti COVID! Spania interzice fumatul pe stradă

Măsuri anti COVID! Spania interzice fumatul pe stradă.

În urma numărului foarte mare de decese în urma pandemiei, ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a luat o serie de măsuri de prevenție, care pot părea radicale. Spania a înregistrat aproape 3.000 de noi cazuri în 24 de ore.

Ministrul a prezentat o serie de măsuri care se vor aplica pe întreg teritoriul Spaniei, în urma unei reuniuni de urgenţă a autorităţilor sanitare din toate regiunile spaniole.

Salvador Illa a hotărât ca discotecile, barurile de noapte şi sălile de dans vor fi închise. Restaurantele şi alte baruri vor trebui să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu vor mai putea primi clienţi după miezul nopţii.

Fumatul va fi interzis pe stradă acolo unde nu se poate menţine o distanţă de siguranţă de doi metri. Această măsură, care urmează recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este deja în vigoare în două dintre cele 17 regiuni autonome, Galicia şi Canare.

În căminele de bătrâni, vizitele vor fi limitate şi toţi noii rezidenţi vor trebui să fie testaţi la internare. Regiunile sunt obligate să desfăşoare campanii de testare în grupurile de populaţie cu risc şi în cartierele şi oraşele foarte afectate de pandemie, conform stiridiaspora.ro.

Ministrul spaniol al Sănătății nu a specificat data intrării în vigoare a acestor noi restricţii. Cu o populație de 47 de milioane de locuitori, Spania a înregistrat 110 cazuri la 100.000 de locuitori, ceea ce reprezintă o rată de incidenţă mult mai mare decât cea a altor ţări mari din Europa de Vest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *