Info Actual > Politică > Măsuri de ultimă oră luate de autoritățile chineze! Este „al doilea val”
Politică

Măsuri de ultimă oră luate de autoritățile chineze! Este „al doilea val”

Măsuri de ultimă oră luate de autoritățile chineze! China revine din nou la carantină după ce, potrivit FT, numărul cazurilor confirmate în Hong Kong au crescut din nou. Astfel, autoritățile chineze au impus din nou carantină parțială. Se pare că ar fi un „al doilea val” al pandemiei în Asia.

Carrie Lam, liderul Hong Kong-ului, a anunțat că terenurile de sport şi muzeele vor fi închise din nou, iar angajaţii din sectorul public vor relua munca de acasă. Măsura carantinei va intra în viguare începând de luni.

Secretarul pentru Educație Kevin Yeung a anunțat că școlile vor rămâne închise, examenele vor fi amânate timp de o luna, iar examenele orale, anulate.

„Epidemia adusă de cazurile importate este chiar mai severă şi mai greu de gestionat, în comparaţie cu orice alt moment din ultimele două luni, aducând un risc mai ridicat de a duce la transmitere comunitară”, a transmis Carrie Lam, informează capital.ro.

Reamintim că Hong Kong a înregistrat 273 de cazuri de coronavirus, dintre care 98 au fost vindecați și 4 au murit. Se pare că majoritatea cazurilor au fost descoperite la cei care s-au întors din alte ţări sau de la cei care au avut contact cu aceştia.

Secretarul pentru Alimente și Sănătate, Sophia Chan, a anunțat că Hong Kong-ul va continua testarea și pe cei asimptomatici în vârstă şi către cei care trăiesc cu ei şi au venit din ţări cu risc ridicat.