Actual

Măsuri extreme în întreaga lume pentru încetinirea răspândirii coronavirusulu

Măsuri extreme în întreaga lume pentru încetinirea răspândirii coronavirusulu. În fața agravării pandemiei, tot mai multe țări iau măsuri pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Spania raportează astăzi peste 85.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, cu aproximativ 6.400 de infecții noi în 24 de ore și mai mult de 7.300 de decese. Madridul a coborât steagurile în bernă în semn de doliu, iar la inițiativă s-a alăturat și Ambasada României.

În lume numărul cazurilor a depășit 700.000, cu peste 33.500 de decese anunțate în 183 de țări și teritorii. Statele Unite au cei mai mulți infectați, 143.025, iar Italia cei mai mulți morți, 10.779. China, focarul inițial al pandemiei, a anunțat 3.304 de decese, din 81.470.

Italia însăpreşte, pe zi ce trece, măsurile de carantină, care se vor prelungi. Francezii sunt de două săptămâni în izolare, după restaurante, au fost închise și piețele agroalimentare. Rusia închide toate punctele de trecere a frontierei. Moscova a impus regimul total de autoizolare în oraș, iar premierul a comunicat întregii Rusii să se aștepte la măsuri similare.

În Statele Unite oamenii sunt somați să se autoizoleze, să evite călătoriile și să nu se adune mai multe 10 persoane. La Washington se pune acum și problema supravegherii prin telefoanele mobile.

China, India, Australia, Noua Zeelandă și Singapore au interzis și ele accesul străinilor. Japonia a oprit intrarea celor care au fost în Iran, Coreea de Sud sau Italia.

În Statele Golfului sute de mii de muncitori străini se află în carantină și nu știu când vor putea circula sau trimite bani acasă.

Cel mai popular stat African, Nigeria, a impus restricții de circulație în Lagos și Abuja.