Actual Sănătate

Medic urgentist își expune colegii: „Sunt traumatizat de ce văd, de răceala aceasta față de bolnavi!” – Declarații tulburătoare

Medic urgentist își expune colegii: „Sunt traumatizat de ce văd, de răceala aceasta față de bolnavi!” – Declarații tulburătoare
Bistrițeanul.ro

Mulți oameni au avut nevoie de ajutor de urgență cel puțin o dată în viață. Iar medicii care se află în inima ajutorului acordat de urgență știu cel mai bine cum este să privești oamenii aflați în nevoie de aproape. Și cum orice pom are uscăturile lui, așa și în sistem: unele cadre medicale, principale sau auxiliare, depun suflet, în timp ce altele lucrează robotic, utând sufletul undeva pe drumul abrupt al vieții.

Sfatul unui medic de la UPU-SMURD, pentru colegii săi: cum să se poarte cu pacienții care necesită ajutor de urgență

Invitat la emisiunea Medicină pe Limba Ta, dr. Tiberiu Tudor care din luna aprilie a acestui an conduce UPU-SMURD, a mărturisit că a lucrat mult cu colegii săi la empatia și atitudinea față de oameni.

„Tot încerc să le amintesc: tratați bolnavii așa cum ați vrea voi să fiți tratați în Urgență. Au realizat tot mai mulți necesarul acesta. Eu sunt traumatizat de ce văd în jur și de ce s-a întâmplat și în pandemie și de reacțiile oamenilor, răceala aceasta față de cel de lângă tine”, a precizat dr. Tiberiu, în contextul menționat.

Acesta a relatat în fața camerei de filmat că fiecare sesizare și plângere venită din partea celor care ajung la Urgențe este atent verificată. Ecusoanele purtate de personalul medical ajută, la fel și camerele de supraveghere.

Foto: bistriteanul.ro

„Ne ajută foarte mult (n.r. ecusoanele și camerele de supraveghere), pentru că nu pot să pun un întreg serviciu în aceeași oală cu o persoană care poate a avut un comportament nepotrivit sau poate a fost perceput nepotrivit, depinde de situație”, a completat șeful UPU-SMURD, Tiberiu Tudor.

Întrebat ce nu tolerează în UPU-SMURD, dr. Tudor a precizat că nu tolerează nesimțirea, lipsa de umanitate, de empatie și nerecunoașterea și neacceptarea greșelilor.

„Acesti oameni nu pot fi formați, dacă ei nu vor să vadă defapt realitatea și că pot să se schimbe”, a mai spus dr. Tiberiu Tudor.

Și ca el sunt sute de medici în România, care își fac bine meseria, dar sunt cu siguranță și alții, indiferenți, care așteaptă să mai bifeze o zi de lucru în calendar, așteptând cu nerăbdare ziua de salariu. Așa că lecția doctorului șef al UPU-SMURD este mai mult decât binevenită.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!