Actual

Medicii fac totul pentru a salva viața „omului de care Putin se teme cel mai mult”

Medicii fac totul pentru a salva viața „omului de care Putin se teme cel mai mult”

Medicii fac totul pentru „a salva viața” celui mai cunoscut lider politic rus Alexei Navalnîi. Medicii care îl tratează pe opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat la reanimare într-un spital din Siberia, fac tot ce este posibil pentru „a-i salva viață”, a declarat jurnaliștilor directorul adjunct al instituției.

„Doctorii fac tot posibilul, se bat cu adevărat că să-i salveze viața”, a declarat Anatoli
Kalicenko, directorul adjunct al spitalului din Omsk (Siberia) unde a fost internat opozantul
după ce i s-a făcut rău în avion, apropiații lui denunțând o otrăvire.

Reamintim că Aleksei Navalnîi a fost spitalizat de urgență, ieri-dimineață, în orașul Omsk, cu toxiinfecție, după ce i s-a făcut rău în avionul cu care se întorcea la Moscova, de la Tomsk, în Siberia, cursa fiind nevoită să aterizeze de urgență la Omsk. Primele concluzii medicale arată că liderul politic rus a fost otrăvit.

Alexandru Murahovschii, medicul șef al Spitalului de Urgență, unde este internat liderul rus, a confirmat, pentru Ria Novosti, că acestea se află la reanimare în stare gravă, alte surse din spital apreciind starea lui drept gravă și stabilă.

Aleksei Anatolievici Navalnîi este un jurist, activist și politician rus. Din 2009 a căpătat popularitate în Rusia și în mass-media rusă și cea internațională, criticând corupția și regimul lui Vladimir Putin. El a organizat demonstrații de amploare promovând democrația și condamnând corupția politică din Rusia, „atacându-l” pe Putin și aliații săi. În 2012, The Wall Street Journal l-a descris pe Navalnîi ca fiind „omul de care Vladimir Putin se teme cel mai mult”.

În septembrie 2013 Navalnîi a candidat la funcția de primar al Moscovei, pierzând cursa în fața lui Serghei Sobianin (candidatul lui Putin), cu 27% din voturi.

Navalnîi a fost arestat de numeroase ori de autoritățile ruse, cel mai serios caz fiind în 2012, când autoritățile federale l-au acuzat de fraude și delapidări, acuzații respinse de el.

În iulie 2013 el a fost condamnat pentru delapidare, la cinci ani de colonie cu regim obișnuit.[6][7] Fiind reținut chiar în sala de judecată, Navalnîi a fost eliberat a doua zi, printr-o altă decizie de judecată, sub măsura obligării de a nu părăsi țara.

Pe 16 octombrie 2013, instanța i-a schimbat sentința în condamnare cu suspendare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *