Actual

Medicul care anunța primul caz de „variola maimuței”, internat la Psihiatrie. Comportamentul său depășește imaginația

medic
Glasul Sucevei

Medicul infecţionist Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care a produs isterie propagând o informație falsă, cum că avem primul caz de variolă a maimuţei în România, a fost dus cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi.

A agresat o pacientă și două asistente apoi s-a suit în mașina de gunoi

„Este un medic problemă de ani buni. Dimineaţă (n. luni) a bruscat o pacientă şi două asistente medicale, apoi s-a urcat în cabina unei maşini de salubritate. Era extrem de agitat, am chemat Poliţia. A fost izolat în secţia de Psihiatrie, apoi a fost transportat cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi, fiind escortat şi de o maşină a Poliţiei. Mâine (marţi – n.r.) se va întruni Consiliul Etic al spitalului, apoi se va pronunţa şi Comisia de Disciplină. Poliţia va investiga cazul, de asemenea a fost informat şi Colegiul Medicilor”, a afirmat managerul spitalului din Rădăuţi, Dan Vatră, pentru News.ro.

Managerul a precizat că în trecut a atras atenţia în Consiliul de Administraţie privind comportamentul acestui medic

„Le-am spus că trebuie să facem ceva şi că trebuie să ne trezim până nu e prea târziu”, a adăugat managerul Dan Vatră.

Medicul Radu Agrosoaie a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că în spitalul de la Rădăuţi ar fi apărut primul caz de variolă a maimuţei:

”Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Ministerul Sănătăţii a transmis că a investigat cazul pacientei şi că aceasta ar avea varicelă, nu variola maimuţei.

Nici românul din Grecia nu are variola maimuței

„În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătății prin discuții cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informați că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul român care a fost internat într-un spital din Atena a fost infirmat. Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună și a fost externat”, a anunțat MS.