Actual International

Meghan Markle a ales și ea să se exprime prin mesaje imprimate pe tricouri. Al ei e despre libertate

Meghan Markle a ales și ea să se exprime prin mesaje imprimate pe tricouri. Al ei e despre libertate

Meghan Markle a purtat un tricou pe care scria „Women, Life, Freedom” (Femei, Viață, Libertate) scris în farsi, în timp ce și-a făcut apariția surpriză la sediul Spotify din Los Angeles pentru a lăuda „curajul” protestatarilor iranieni care luptă împotriva regulilor hijabului.

Meghan Markle a apărut marți, în mod surprinzător, la un eveniment la sediul Spotify și a vorbit în sprijinul protestelor din Iran, purtând un tricou pe care era inscripționat un mesaj scris în farsi.

Markle, în vârstă de 41 de ani, a urcat pe scenă la un eveniment pentru Women@Spotify – un grup de resurse pentru femei din cadrul companiei de streaming – purtând un tricou pe care erau scrise cuvinte în farsi, cuvinte care înseamnă „Women, Life, Freedom” (Femei, Viață, Libertate).

De asemenea, a adus cu ea și două membre executive ale organizației sale Archewell – vicepreședintele executiv pentru comunicare globală, Ashley Hansen, și președinta Mandana Dayani, ambele fiind femei iraniene.

Cuvintele de susținere din partea ducesei de Sussex vin în contextul în care femeile din Iran au protestat împotriva opresiunii de gen în urma morții lui Mahsa Amini.

Tânăra în vârstă de 22 de ani a murit în custodia poliției după ce a fost arestată pentru că ar fi încălcat legile stricte ale națiunii musulmane privind moralitatea, care impun ca femeile să-și acopere părul.

Meghan a fost invitată să apară la evenimentul privat Spotify marți, potrivit site-ului Hello!, și a vorbit despre „curajul” protestatarilor iranieni.

Dayani a elaborat comentariile lui Markle și a spus că a fost o „zi plină de mândrie” la Archewell pentru ea și Hansen.

„Meghan a vorbit despre revoluția condusă de femeile și fetele tinere din Iran”, a scris Dayani într-o postare pe Instagram.

„Ca femeie iraniană care a fugit din țara sa natală în căutarea acestor libertăți, nu aș fi putut fi mai recunoscătoare pentru modul în care ea alege, din nou și din nou, să susțină femeile din întreaga lume”, a adăugat ea.

Autorul biografiei Meghan Markle Finding Freedom, Omid Scobie, a postat pe Twitter o fotografie cu cele trei și a lăudat-o pe Meghan pentru mesajul ei.

„Meghan este solidară cu femeile și fetele din Iran”, a scris Scobie.

Sprijinul lui Markle pentru femeile iraniene este cel mai recent dintre multele momente în care aceasta și-a exprimat sprijinul pentru problemele femeilor.

La începutul acestei veri, ea s-a pronunțat împotriva invalidării deciziei Roe V. Wade.

„Și bărbații trebuie să fie vocali începând cu acest moment, deoarece acestea sunt decizii care afectează relațiile, familiile și comunitățile în general”, a spus ea într-un interviu acordat în iunie pentru Vogue. „Poate că ele vizează femeile, dar consecințele ne afectează pe toți.”

„Eu și soțul meu am vorbit mult despre asta în ultimele zile. Și el este feminist”, a adăugat ea.

În anii precedenți, ea a vorbit în mod constant despre importanța educației fetelor și femeilor din întreaga lume și despre drepturile femeilor de a vota.