Actual International

Membrii Gărzii Regale, în orele când păzesc Palatul Buckingam, primesc apă cu paiul 

Membrii Gărzii Regale, în orele când păzesc Palatul Buckingam, primesc apă cu paiul 

Marea Britanie este considerată a fi o țară ploioasă, cu umezeală, mai tot timpul anului. Schimbările climatice au împrăștiat norii de pe cerul acestei țări, care până mai ieri erau aici ca la ei acasă.

Căldura extremă pune viața pe ”stand by”. Membrii Gărzii Regale, în orele când păzesc, Palatul Buckingam primesc apă cu paiul

Într-o țară obișnuită cu o vreme temperată, răcoroasă, mai ales diminețile, un val de căldură brutală, extremă, a pus la încercare infrastructura Marii Britanii și a forțat milioane de oameni să aleagă între o navetă ”stihială” sau un birou sufocant, acasă.

Trenurile au încetinit. Școlile și cabinetele medicale și-au închis ușile. British Museum și-a închis galeriile. Palatul Buckingham a restrâns schimbarea gărzii. Iar Guvernul a îndemnat oamenii să lucreze de acasă.

Viața britanicilor este pusă pe stand by, în așteptare. Situația caniculară face ravagii și în Marea Britanie. Pentru prima dată în istorie, autoritățile britanice au plasat cea mai mare parte a țării sub avertizare „roșie” pentru căldură.

Cea mai călduroasă zi din istorie: Marea Britanie a atins un record de 39,1°C înainte de prânz și este pe cale să ajungă la 43°C astăzi, în condițiile unei călduri record, în timp ce drumurile se topesc, școlile se închid și țara se oprește. Marea Britanie este, de asemenea, mai caldă decât Jamaica, Maldive și Barbados, scrie Daily Mail.

Căldura a modificat forma asflaltului, au arătat reprezentanții drumurilor din Marea Britanie

O mare parte din Marea Britanie a făcut ”o siestă involuntară” luni, în timp ce o căldură nemiloasă s-a filtrat spre nord de pe un continent european devastat de incendii, ducând temperaturile aproape de trei cifre Fahrenheit, în multe zone, atingând cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Țara Galilor, titrează și New York Times.

Fiecare britanic încearcă să facă față valului de căldură, fiecare cum poate. Femeile își scufundă capul în fântânile din Trafalgar Square din Londra; navetiști se luptă cu căldura pe London Bridge; gardianul de la Palat primește apă cu paiul de la un trecător înduioșat de mila acestuia care stă de pază cu celebra ”cască” de blană la cele peste 40 de grade de afară, din timpul zilei (Daily Mail).

Întreaga galerie foto, în Daily Mail

Foto: captura New York Times/ Daily Mail