Actual International

Miliardara Sunak este acum „primă doamnă” din Downing Street după ce Rishi Sunak a fost ales premier al Marii Britanii

Miliardara Sunak este acum „primă doamnă” din Downing Street după ce Rishi Sunak a fost ales premier al Marii Britanii
Foto: premierul Rishi SUNAK cu familia/ Instagram

Fosta creatoare de modă și moștenitoarea miliardară a imperiului IT al tatălui ei, Akshata Murthy Sunak se spune că este „mai bogată decât regele”. După retragerea lui Boris Johnson, Rishi Sunak fost ministru al Finanțelor, a devenit azi cel mai tânăr premier al Marii Britanii.

Miliardara Sunak este acum „primă doamnă” din Downing Street după ce Rishi Sunak a fost ales premier al Marii Britanii

Reședința 10 Downing Street a văzut mulți prim-miniștri și parteneri de-ai lor trecând pe ușile sale. Acum cuplul Rishi Sunak și Akshata Murthy, care se va muta probabil la sfârșitul acestei săptămâni, va fi cel mai bogat chiriaș.

În timp ce Samantha Cameron, soția fostului prim-ministru David Cameron și „prima doamnă” a Regatului Unit în perioada 2010-2016, a ajuns pe prima pagină a ziarelor în timpul mandatului său la numărul 10 pentru averea enormă pe care urma să o moștenească, miliardara moștenitoare Akshata, în vârstă de 42 de ani, se spune că este mai bogată decât regele, datorită cotei de 430 de milioane de lire sterline pe care o deține datorită imperiului IT al tatălui său.

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, Akshata și fiicele lor, Krishna și Anoushka, vor fi, de asemenea, prima familie hindusă care va ocupa locuința prim-ministrului.

Politicianul conservator a avut o ascensiune fulminantă în cei șapte ani de când a devenit deputat, iar acum a ajuns la funcția supremă: șef al Guvernului Marii Britanii.

Averea noului premier Rishi Sunak și a soției sale

Moștenitoarea miliardară este fiica magnatului indian din domeniul IT Narayana Murthy, care deține compania Infosys din Bangalore.

Akshata, fostă creatoare de modă, și fratele ei, Rohan, au fost crescuți în mare parte de bunicii paterni, în timp ce părinții lor ambițioși au urmat cariere în inginerie și știință, potrivit Tatler.

În timp ce tatăl Narayana Murthy a continuat să fondeze Infosys și să-și construiască averea, mama lui Akshata, Sudha, a devenit prima femeie inginer care a lucrat pentru cel mai mare producător auto din India, TELCO.

După ce a terminat școala, Akshata s-a mutat în SUA, unde a absolvit studii de economie și franceză la Claremont McKenna College din California și de modă și design în Los Angeles.

Atunci când s-a mutat la Universitatea Stanford pentru a studia pentru un MBA, l-a întâlnit pe soțul ei, Rishi, care studia la acest colegiu de top după ce a primit o bursă Fulbright.

Patru ani mai târziu, în 2009, s-au căsătorit (foto) în cadrul unei ceremonii fastuoase în Bengaluru, în India, care a fost casa cuplului pentru următorii patru ani.

În cele din urmă, Rishi și Akshata s-au mutat în Marea Britanie în 2013, unde Rishi a devenit doi ani mai târziu deputat pentru Richmond în Yorkshire.

Cuplul locuiește acum într-o casă de 7 milioane de lire sterline în Kensington împreună cu fiicele lor, aceasta fiind doar una dintre numeroasele proprietăți pe care le dețin, a scris recent Daily Mail.

Împreună, cuplul are o avere combinată de 730 de milioane de lire sterline, conform listei Sunday Times Rich List, publicată în luna mai.