Actual Diverse

Miliardarii lumii nu-l vor îmbogăți pe Musk. Un sondaj recent arată care este relația lor cu Twitter

Miliardarii lumii nu-l vor îmbogăți pe Musk. Un sondaj recent arată care este relația lor cu Twitter
Infoactual

Publicația Forbes s-a gândit să efectueze un sondaj în rândul miliardarilor, cu privire la aplicațiile lor preferate de socializare și a aflat în acest fel și care ste preferatul lor numărul unu. Și culmea, nu este Twitter, așa cum toți ne-am fi așteptat. Ok, dar apare întrebarea logică: oare ce preferințe au, unde socializează sau ”navighează,” pe internet.

Potrivit unui sondaj, miliardarii au altă preferință decât Twitter. Și aceasta înainte ca Musk să preiea rețeaua de socializare

Un sondaj realizat de Forbes în rândul a 65 dintre cei mai bogați oameni din lume, care a fost realizat înainte ca Musk să finalizeze achiziționarea aplicației la sfârșitul lunii octombrie, arată că doar 12,6% dintre aceștia au declarat că au conturi pe platforma Twitter.

Răspunsul a făcut parte dintr-o apatie mai largă față de social media în rândul miliardarilor. Aproape jumătate (46,8%) dintre cei intervievați au declarat că nu au niciun cont de social media.

Dintre cei care au declarat că sunt activi online, cel mai popular loc de aterizare a fost LinkedIn, pe care 25,8% dintre miliardarii intervievați au declarat că îl folosesc, urmat de aplicația de partajare a fotografiilor Instagram (22,6%) și Facebook (21,6%). La coada clasamentului s-au aflat aplicația chineză de partajare a fotografiilor WeChat (4,8%), Whatsapp (3,2%) și TikTok (3,2%).

De exemplu, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, are 36 de milioane de urmăritori pe LinkedIn (mai mulți decât orice alt miliardar), unde contul său postează frecvent despre activitatea sa în cadrul fundației caritabile Bill & Melinda Gates Foundation.

Mark Elliot Zuckerberg, programator american și antreprenor în domeniul internetului. Este co-fondatorul și președintele rețelei Facebook. Este clar că o parte din timpul alocat Internetului nu îl petrece navigând pe Twitter.

Kim Kardashian, antreprenor miliardar și vedetă de televiziune reality show, are 333 de milioane de urmăritori pe Instagram și 14,2 milioane pe două profiluri pe TikTok, mai mult decât orice alt miliardar pe fiecare platformă.

Și cu toate acestea, există o mulțime de exemple de miliardari care sunt foarte activi online și care folosesc rețelele sociale pentru a-și consolida atât brandurile personale, cât și afacerile.

Obiceiurile celor bogați, văzute de un psiholog

Dr. Sarah Stanley Fallaw, un psiholog care a petrecut ani de zile studiind obiceiurile celor bogați și care în prezent conduce compania de consultanță DataPoints, cu sediul în Georgia, a declarat că propriile sale cercetări au identificat o tendință similară. Persoanele cu avere netă mare “petrec, în general, mai mult timp citind, mai mult timp cu familia și făcând exerciții fizice”, spune Fallaw.

“Ei nu au mult timp pentru lucruri precum social media și sunt capabili să își aloce orele și resursele pentru lucruri care sunt benefice pentru ei înșiși”.

Concluzie

Un Twitter deținut de Musk va aduce mai mulți miliardari sau îi va îndepărta și mai mult? Fondatorul și CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, care spune că Twitter este singura platformă de social media pe care o folosește, a declarat săptămâna trecută, pentru Forbes, că așteaptă să vadă dacă aplicația “devine mai bună sau mai rea ca utilizator”, acum după noua preluare.

Figură controversată, Musk a continuat să adune adepți pe noua sa aplicație. Ajuns la 115,3 milioane de urmăritori, de la 99,5 milioane în iunie, Musk a depășit-o pe cântăreața și fondatoarea Fenty Beauty, Rihanna, ca miliardar cu cei mai mulți urmăritori pe platformă (Rihanna are 107 milioane de urmăritori). El este a doua cea mai urmărită persoană de pe această aplicație, după fostul președinte Barack Obama (113,3 milioane), potrivit Socialtracker.