Actual Politică

Ministerul Familiei pregăteşte 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile. În ce zone ale ţării se vor regăsi

Ministerul Familiei pregăteşte 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile. În ce zone ale ţării se vor regăsi

Ministerul Familiei vine în sprijinul familiilor defavorizate. Gabriela Firea a anunţat că ministerul pregăteşte 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile care se vor regăsi în toată ţara, în special la comunităţile mai sărace.

Ministerul Familiei pregăteşte 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile. În ce zone ale ţării se vor regăsi

„De aceea, mă gândesc în special la comunităţile mai sărace, la familiile defavorizate, cum sunt cele în care copiii se află în pericol major de separare de familii. Părinţii acestor copii nu mai reuşesc sa facă faţă cheltuielilor din fiecare zi şi decid să lase copiii în grija statului. Susţin cu tărie: Aceasta nu este o soluţie pe care să o acceptăm! Aceşti copii trebuie ajutaţi prin toate mijloacele să poată rămâne în familiile lor. În acest sens, pregătim în toată ţara 150 de centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile”, a declarat Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea, sâmbătă la dezbaterea interactivă „Europa Noastră, Viitorul Nostru” organizată în cadrul Universităţii de vară, la Căminul Cultural din localitatea 2 Mai – comuna Limanu.

Ministrul a mai spus că „familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, trebuie să aibă recunoscut acest statut şi în România, ca în alte state europene”, iar „aceasta este tema unui alt proiect de lege pe care îl voi promova în guvern”. 

De asemenea, Gabriela Firea a mai declarat că egalitatea de şanse este, de asemenea, o prioritate continuă.

„Femeile au aceleaşi drepturi ca bărbaţii, trebuie să aibă aceleaşi posibilităţi de a-şi arăta competenţa. În cel mai scurt timp va fi finalizat proiectul de lege al Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse prin care măcar 2 femei să facă parte din CA urile întreprinderilor de stat, din totalul de 5 membri. Este un pas necesar, pe lângă pachetul de legi prin care sprijinim femeile să ajungă în posturi de conducere, nu doar de execuţie”, a completat Gabriela Firea.

Ministrul Familiei a mai declarat că fără ajutor de la statul român, oamenii nu vor putea trece peste toate aceste probleme financiare.

 „Oamenii trebuie ajutaţi să treacă prin toate aceste schimbări cât se poate mai bine, în condiţiile actuale. Această datorie îmi revine şi mie, ca ministru social democrat al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, de a veni mereu cu soluţii pentru oameni, pentru familii, prin proiecte de nivel european. Dacă românii vor avea familii sănătoase, fericite şi puternice câştigă România, dar şi Europa”, a mai spus Gabriela Firea.