Actual International

Breaking: Ministerul rus de Externe comentează demisia premierului Marii Britanii: „Urmează cea mai profundă criză”

boris johnson
Serviciul de presă al Ministerului rus de Externe / RIA Novosti

Zakharova a declarat că demisia premierului Marii Britanii va duce la o criză profundă

Plecarea lui Boris Johnson din funcția de prim-ministru al Marii Britanii va duce la cea mai profundă criză în această țară. Așa a apreciat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, demisia politicianului britanic, transmite NEWS.ru.

Îngrijorată pentru Marea Britanie și pentru țările cu regim liberal

Potrivit acesteia, evenimentele care au loc acum „ar trebui să ducă la înjumătățirea Regatului Unit, ceea ce este foarte îngrijorător”. Zakharova a mai precizat că demisia premierului britanic arată deja faptul că țările cu regimuri liberale se află acum într-o „criză politică, ideologică și economică”. În același timp, diplomatul a spus că ambasada britanică, situată în Piața LNR din Moscova,  ar trebui să comenteze și ea posibila demisie a lui Johnson.

Demisia, „un rezultat natural al aroganței și politicii mediocre a Marii Britanii”

Anterior, Consiliul Federației a prezis soarta lui Johnson liderilor europeni. Potrivit președintelui Valentina Matviyenko, oamenii din țările europene au început să „deschidă ochii” și să observe din ce în ce mai mult „politicile iraționale ale guvernelor lor”. De asemenea, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a calificat demisia premierului Regatului Unit drept „un rezultat natural al aroganței și politicii mediocre a Marii Britanii”.

Joi, 7 iulie, s-a aflat că premierul britanic Boris Johnson a acceptat să demisioneze, dar va rămâne în continuare în funcție până la alegerea unui nou lider al partidului de guvernământ până în toamnă. Potrivit politicianului, el dorește ca noul lider al conservatorilor să fie desemnat la conferința partidului.

Cu puțin timp înainte, au apărut și informații potrivit cărora numărul total al membrilor guvernului britanic care au demisionat din cauza scandalului cu premierul și a hărțuirii în stare de ebrietate a protejatului său, fostul ministru adjunct de externe Chris Pincher, a ajuns la 53. În același timp, însuși premierul britanic a dat asigurări că nu va părăsi postul de șef al guvernului Regatului Unit, în pofida apelurilor membrilor cabinetului.