Actual Economic

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: la legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: la legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că, din datele pe care le deţine până în prezent, rezultă că nu sunt probleme cu asigurarea uleiului din producţia, afectată de secetă, de floarea soarelui pe care România o are. Respectul pe care trebuie să-l oferim în acest moment, este cel pentru legumicultori.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: la legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau

Întrebat ce părere are despre preţul legumelor, Petre Daea a spus că în vremurile de faţă este foarte greu.

 „Să faci legume, mai ales în condiţiile acestea, este extraordinar de greu şi din acest punct de vedere spun că preţul respectului, faţă de munca lui şi ei sunt respectuoşi faţă de consumatori. Am văzut peste tot cum scad preţurile, a fost 4 lei, l-a tăiat şi a lăsat 3,5 lei”, susţine Daea.

Ministrul Agriculturii spune că a văzut şi INS-ul, am văzut şi piaţa în România.

„De regulă, unde plec în teren şi dacă rămân seara într-un oraş, a doua zi dimineaţă mă trezesc în piaţă. Pentru că acolo este oglinda activităţii noastre. Şi am văzut peste tot pe unde am fost – e adevărat nu am fost peste toate că nu m-a prins noaptea… am mai dormit şi în maşină, în câmpuri, între oraşe, cu domnul director, că nu ne ajungea ziua – unde am intrat şi din datele pe care le avem, avem legume. Avem legume pentru că fermierii se aşază cu legumele în zonele unde există sursă de apă. Niciun fermier din România nu se duce să pună legumă pe orice suprafaţă, nu, ci acolo unde are o sursă de apă şi stabilă”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Petre Daea spune că preţul respectului este foarte important în aceast moment, atunci când cumperi de la un legumicultor.”Eu la legume am un preţ al respectului. Cât îmi cere, atât îi dau. Ştiţi de ce? Pentru că e o muncă extraordinară, pentru că este extraordinară munca lui, efortul lui şi ca să faci legume mai ales în condiţiile acestea este extraordinar de greu şi din acest punct de vedere spun că preţul respectului faţă de muncă lui şi ei sunt respectuoşi faţă de consumatori”.