Actual Politică

Ministrul care a spus că „o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie” a trecut de la PSD la PNL

Ministrul care a spus că „o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie” a trecut de la PSD la PNL

Un fost ministru PSD s-a înscris în PNL. Daniel Breaz, fostul ministru al Culturii în guvernul condus de Viorica Dăncilă, şi rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a înscris în PNL, după ce a trecut şi pe PRO România, partidul lui Victor Ponta, dar şi pe la noul partid al lui Liviu Dragnea. În august 2019, Daniel Breaz a fost ministru interimar al Educaţiei, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu de la acest minister.

Daniel Breaz, ministrul care a spus că „o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie”, a trecut de la PSD la PNL

Anunțul a fost făcut de secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan. ”Prof.univ.dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, s-a înscris în PNL Alba Iulia”, a spus Hațegan.

Daniel Breaz a plecat de la partidul lui Liviu Dragnea, APP, unde era coordonatorul partidului la nivel județean.

Fostul ministru și-a dat demisia din PSD în luna august a anului 2020 cu o zi înaintea Congresului PSD la care liderul interimar Marcel Ciolacu urma să fie ales președinte al partidului.

Daniel Breaz spunea că PSD a devenit un partid ”slab, incoerent, fără strop de logică în decizii, cu leadership haotic”. Ulterior s-a înscris în Pro România, după care a trecut la partidul lui Dragnea.

Trecerea lui Daniel Breaz la PNL era vehiculată de ceva timp. Unul dintre motivele trecerii lui Daniel Breaz ar fi o posibilă candidatură la primăria Municipiului Alba Iulia pentru care PNL Alba nu are încă un candidat viabil.

„Am decis să mă întorc în arena politică. Și asta pentru că vreau să pun în slujba comunității albaiuliene toată experiența și maturitatea politică dobândite de-a lungul carierei mele. Politicile publice bazate pe evidențe sunt cele care ar trebui să stea la baza fiecărei decizii. Am găsit în echipa PNL oameni politici care îmbrățișează aceeași idee, dispuși să pună comunitatea și binele acesteia pe agenda de priorități. Am credința că alături de Partidul Național Liberal voi avea șansa de a construi”, a scris pe pagina sa de Facebook Daniel Breaz.

În mandatul de ministru al Culturii în Guvernul condus de Viorica Dăncilă, Daniel Breaz s-a remarcat prin greșeli gramaticale, printr-o demonstrație despre cum să nu vorbești limba lui Shakespeare la Bruxelles sau prin declarațiile potrivit cărora o mamă şi doi copii nu reprezintă o familie: „A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”.