Actual

Ministrul Dîncu a demisionat de la Apărare fiindcă nu poate lucra cu președintele Iohannis

Ministrul Dîncu a demisionat de la Apărare fiindcă nu poate lucra cu președintele Iohannis

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu şi-a dat demisia în această dimineaţă.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale”, a anunţat pe pagina sa de facebook, Vasile Dîncu.

Ministrul Dîncu a demisionat de la Apărare fiindcă nu poate lucra cu președintele Iohannis

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”.

Marcel Ciolacu: Îi respect decizia lui Vasile Dîncu

Despre demisia lui Vasile Dîncu a scris pe pagina sa de facebook şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”.

Mâine, şedinţă CSAT. Premierul Nicolae Ciucă ocupă interimatul de la Apărare

Mâine la ora 11.00 este şedinţa CSAT, unde locul lui Vasile Dîncu este suplinit de premierul Nicolae Ciucă. Acesta ocupă interimatul la Ministerul Apărării.

Pe ordinea de zi a ședinței CSAT de maîine sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;

  • Îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina;

  • Raport privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni, instituit pe plan internațional, în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022;

  • Măsuri privind modernizarea Armatei României.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

În cursul acestei zile, Vasile Dîncu era așteptat în Paralment, la „Ora Guvernului”, la solicitarea USR. Mai multă informație despre acest eveniment ratat prin demisia lui Dîncu, citiți în editorialul lui Dan Andronic din Evenimentul zilei.