Actual International

Ministrul ucrainean, glumeț: Exploziile din Crimeea au fost provocate de țigări prost stinse. Rușii spun că le-a explodat muniția

Ministrul ucrainean, glumeț: Exploziile din Crimeea au fost provocate de țigări prost stinse. Rușii spun că le-a explodat muniția

Ministrul ucrainean al apărării a refuzat să comenteze dacă armata sa a fost implicată în exploziile de la un depozit de muniții din Crimeea, declarând miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Copenhaga, că acestea au fost provocate de țigări, potrivit AFP.

Ministrul ucrainean: Exploziile din Crimeea au fost provocate de țigări prost stinse. Rușii spun că le-a explodat muniția

„Cred că militarii ruși din acest aerodrom au uitat o regulă foarte simplă: „nu fumați în locuri periculoase”. Asta e tot”, a declarat Oleksi Reznikov, aflat în vizită în Danemarca pentru o întâlnire cu țările donatoare pentru Ucraina sub auspiciile țării scandinave și ale Regatului Unit.

Marți, exploziile au ucis o persoană și au rănit altele la un depozit de muniții situat pe un aerodrom militar din peninsula ucraineană Crimeea, pe care Rusia a anexat-o.

Armata rusă a declarat că în spatele exploziilor, care au fost raportate pentru prima dată de autoritățile din peninsulă, nu s-au aflat focuri de armă sau bombardamente.

Întrebat despre acest subiect, ministrul britanic al apărării a declarat că nu are niciun comentariu cu privire la incidentul în cauză, dar a amintit dreptul Ucrainei de a-și apăra teritoriul.

„Dacă ar fi fost un atac din partea Ucrainei, ar fi fost legitim, ar fi fost în conformitate cu dreptul internațional”, a declarat Ben Wallace.

Armata ucraineană susține că a atacat o importantă bază aeriană și navală a armatei ruse din peninsula Crimeea, unde s-au produs marți cel puțin 12 explozii. Rușii au negat existența unui astfel de atac și au spus că exploziile au fost provocate de detonarea mai multor muniții, informează The Guardian.

„Aceasta a fost o bază aeriană de la care decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forțelor noastre din teatrul de operațiuni din sud”, a declarat pentru New York Times un oficial ucrainean, sub protecția anonimatului.

Ministerul rus al Apărării a transmis că explozia survenită la aerodromul militar Saki a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie şi că nu sunt victime, relatează presa rusă.