Diverse

Minorul care a incendiat blocul din Constanța și-a primit pedeapsa: trei ani și patru luni într-un centru de detenție

Minorul care a incendiat blocul din Constanța și-a primit pedeapsa: trei ani și patru luni într-un centru de detenție

Minorul care a produs incendiul devastator la Constanța a fost condamnat. Din cauza lui au ars zeci de apartamente și 37 de autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea unui bloc de locuințe din Constanța.

Trei ani și patru luni va sta într-un centru de detenție minorul care a distrus viața a zeci de locatari dintr-un bloc din Constanța, după ce a cauzat un incendiu folosind substanțe inflamabile și chibrituri, anunță site-ul local ziuadeconstanta.ro. El este acuzat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare. Pe de altă parte, magistrații mențin măsura arestării preventive pe o perioadă de 60 de zile, urmând ca aceasta să fie verificată cel mai târziu până la data de 01.01.2023.

Are de plătit și 16.000 de lei

Mai mult, oamenii legii spun că acesta este obligat și să plătească suma de 16.000 de lei. „Dispune restituirea către inculpat a perechii de pantaloni tip jeans, de culoare neagră, ridicate în data de 16.12.2021 și depuse la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J. Constanța.

În baza art. 274 alin. (1), obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către Stat, în cuantum total de 16.000 lei, din care: 15.000 lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 1.000 lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare“, se mai arată în decizia magistraților.

Incendiul a avut loc anul trecut în decembrie

În iarna anului trecut, minorul le-a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-a găsit în parcarea subterană a blocului, dar nu avea habar ce substanță se găsește în acestea. Ulterior, focul s-a extins la mașinile parcate și la bloc. Pentru stingerea acestui incendiu au participat atât pompierii din Constanța, cât și cei din Ialomița și Călărași.

Sute de oameni au fost obligați să iasă din case în pijama, iar câțiva au suferit arsuri și s-au intoxicat cu fum. După această nenorocire, Primăria Constanța a pus la dispoziția femeilor care nu aveau unde să stea 23 de apartamente. Blocul care a ars nu poate fi locuit nici în acest moment.