Actual Politică

Mircea Geoană despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale: Nu sunt în competiție cu nimeni!

Mircea Geoană despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale: Nu sunt în competiție cu nimeni!

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a spus, joi, în cadrul Interviurilor Digi24.ro, că în 2009 „noi am câștigat alegerile prezidențiale care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul”, iar în ceea ce priveşte alegerile din 2024, nu este în competiție „cu nimeni”. „Singura competiție pe care o am este cu mine însumi”. Despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale din 2024, Geoană a spus că „nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante dar care nu mi se par cu adevărat importante”.

Mircea Geoană despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la alegerile prezidențiale: nu sunt în competiție cu nimeni

Mircea Geoană a fost solicitat să comenteze varianta candidaturii Gabrielei Firea la alegeri prezidențiale, din partea PSD, ţinând cont că în PSD cu câteva zile în urmă Paul Stănescu a declarat că fostul primar general al Capitalei, actual ministru, Gabriela Firea, este o variantă pentru candidat femeie la prezidențiale. Ar fi pentru a doua oară când PSD ar încerca cu o doamnă la prezidențiale. Cum vi se pare o potențială candidatură a doamnei Gabriela Firea la prezidențiale?

„Am privilegiul să am o poziție de înaltă responsabilitate într-una dintre cele mai importante organizații ale lumii, într-unul dintre cele mai complicate momente ale lumii. Este o responsabilitatea care îmi ocupă întreaga atenție și întreaga energie. Încerc din această poziție să-mi ajut organizația dar să-mi ajut și țara pe care o reprezint și al cărui cetățean am fost și am să rămân, pe care am s-o slujesc toată viața mea.

Nu am nici timp, nici interes să mă ocup de lucruri care sunt interesante dar care nu mi se par cu adevărat importante. Nu sunt în competiție cu nimeni. Singura competiție pe care o am este cu mine însumi și cu șansa de a putea să demonstrăm că NATO este puternic și că România poate să devină o țară influentă, prosperă și respectată în Europa și în lume. E singurul lucru care mă interesează”, a declarat Mircea Geoană.

În 2009, noi am câștigat alegerile prezidențiale dar au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul

Mircea Geoană a mai declarat că, dacă ar fi să vorbească despre alegerile din 2024, din experiența sa mai veche, este că PSD ar trebui să câștige.

„E legitim, firesc, e un partid mare, important. Am avut și eu rolul meu și contribuția mea în acest partid. Să câștige după 20 de ani alegerile prezidențiale. Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”.

Sunt hotărât să-mi fac treaba aici la NATO, mai spune Geoană,  și cred că și toți cei de acasă care doresc să candideze în 2024 din PSD, din alte părți, sper din toată inima să fie candidații cei mai buni pe care îi poate da România, bărbați sau femei și românii să aleagă în mod liber calea și viitorul pentru ei și pentru democrația românească. E un subiect care nu este de actualitate, avem timp să discutăm politică românească după ce termin job-ul la NATO.