Actual Politică

Mircea Geoană: Nu putem anticipa finalul războiului. Va continua și în 2023. Rusia nu trebuie subestimată

Mircea Geoană: Nu putem anticipa finalul războiului. Va continua și în 2023. Rusia nu trebuie subestimată

”Este primejdios să subestimăm Rusia. Putin e pregătit pentru un război de durată”, a avertizat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, adăugând că nu a sesizat niciun semn că Putin și-a schimbat obiectivele în Ucraina.

Mircea Geoană: Nu putem anticipa finalul războiului. Va continua și în 2023. Rusia nu trebuie subestimată

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, consideră că Rusia nu trebuie subestimată întrucât ”Putin e pregătit pentru un război de durată”.

”Este primejdios să subestimăm Rusia. Putin e pregătit pentru un război de durată. A accelerat producția de armament și achiziționează și de la regimuri autoritare, precum Iranul. Și, cel mai important, nu am sesizat niciun semn că Putin și-a schimbat obiectivele în Ucraina. De aceea, și noi trebuie să fim pregătiți să sprijinim Ucraina pe termen lung”, afirmă Mircea Geoană, citat de Știrile Pro TV.

Declarația lui Mircea Geoană a fost făcută după ce președintele rus a afirmat că Moscova nu a avut cum să nu reacționeze la evenimentele care au avut loc în Ucraina din 2014.

Liderul de la Kremlin susține că ”ostilitățile pe scară largă în Donbas nu s-au oprit din 2014”, și că tot ce se face azi ”inclusiv într-o operațiune militară specială, este o încercare de a opri acest război”.  ”Acesta este sensul operațiunii noastre și să ne protejăm oamenii care trăiesc acolo, în aceste teritorii”, mai afirma Vladimir Putin.

Mircea Geoană a mai spus că ”în același timp, trebuie să împlinim directivele luate de liderii noștri la Summitul de la Madrid de anul trecut. Trebuie să ne întărim apărarea pentru a face față atacurilor din orice direcție. S-au făcut progrese în extinderea rapidă a grupurilor noastre de luptă de pe flancul estic până la nivelul de brigadă. Am pus mai multe trupe în alertă.

De asemenea, ne continuăm măsurile de a livra noul Model de Forță, dar ne continuăm și planurile de apărare a locațiilor-cheie sau relevante, stabilite de Alianță, pe toate direcțiile strategice”, a transmis Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.