Actual Politică

Mirel Palada despre reașezarea politică. Toamna asta se schimbă tot. Nunta câmpenească a avut efect

Mirel Palada despre reașezarea politică. Toamna asta se schimbă tot. Nunta câmpenească a avut efect
EVZ

Sociologul Mirel Palada, invitat la podcastul EvZ Play, a făcut în exclusivitate predicții despre noile mișcări politice. Schimbările se vor vedea încă din această toamnă, mai ales după nunta câmpenească a liderului AUR, George Simion.

Vor ieși oamenii la vot la următoarele alegeri? În prezent, răspunsul este unul probabil de mulți așteptat: „Temperatura intenției de vot este foarte scăzută”, a spus sociologul Palada la EvZ Play.

Picaje în sondaje

„Uite de ce plâng partidele: PSD – în jur de 30%, în scădere gravă după perioada noiembrie-decembrie când toată lumea era supărată pe PNL-iști și social-democrați aveau chiar și 45% în sondaje, acolo a fost vârful. Când a venit războiul din Ucraina, tot ce era pro globalist, pro occidental, vezi PNL sau USR, a crescut în sondaje iarăși. La momentul actual, lumea s-a plictisit deja de subiectul Ucraina, nu le mai este frică de ruși, așa că ne-am întors la prețurile mari: PSD – 30%, PNL – 20% (căzuți de la 27%), AUR – 19%, USR – 10%”, a adăugat acesta.

Nunta lui Simion vibrează cu românii, USR e OUT

„AUR are aproape 20% înainte de nunta lui Simion și, chiar mai important, înainte de austeritatea din iarnă. Vom fi martorii unei reașezări a clasei politice”, prezice Mirel Palada.

„PSD-ul și PNL-ul se erodează, AUR-ul, împreună cu aceste partide mici, vor crește încet, dar sigur. Dacă până acum, aceste partide mici însumau circa 7%, acum procentul s-a dublat”, a conchis sociologul.