Lifestyle

Mita din Parlamentul European. Vor fi înghețate toate activele Evei Kaili. Același tratament va fi aplicat și familiei

Mita din Parlamentul European. Vor fi înghețate toate activele Evei Kaili. Același tratament va fi aplicat și familiei

Vineri seară, Eva Kaili, unul dintre vicepreşedinţii Parlamentului European, a fost arestată la Bruxelles. Ancheta vizează suspiciuni de corupţie în care este implicat Qatarul, gazda Cupei Mondiale 2022, de la care Eva Kaili se spune că ar fi primit bani, cu scopul de a influența decizii. Totul a fost scos la iveală de un jurnalist belgian.

Eva Kaili nu a putut beneficia de imunitatea parlamentară. I-au găsit banii!

Întrucât infracţiunea de care este acuzată a fost constatată „în flagrant delict”, o sursă judiciară spune că Eva Kaili nu a putut să beneficieze de imunitatea parlamentară.

În timpul perchezițiilor care au fost făcute de oamenii legii, au fost găsiți în apartamentul acesteia „saci cu bani”. Potrivit informațiilor oferite de Hellas Posts, e vorba de 600.000 de euro cash puși și saci, dar și 150.000 de euro, pe care Eva i-ar fi ascuns sub pătuțul micuțului său de doar zece luni. Banii erau în hârtii de 20 și 50 de euro, pentru a putea fi ușor cheltuiți.

Și părinții vor rămâne fără bani

Autoritatea de luptă împotriva spălării banilor din Grecia a precizat că urmează să înghețe toate activele Evei Kaili. E vorba de „conturile bancare, seifurile, companiile şi orice alte active financiare”, după cum a declarat preşedintele autorităţii, Haralambos Vourliotis, citat de Agerpres. Din nefericire, această măsură va fi aplicată și în cazul rudelor celor mai apropiate ale femeii, pe primul loc fiind părinții.

Ce spune președinta Parlamentului European

Eva Kaili a fost demisă din Partidul socialist grec. De asemenea, președinta PE, Roberta Metsola, i-a retras mandatul de vicepreşedinte al Parlamentului European. Anchetatorii se ocupă acum și de o companie imobiliară din Atena, deschisă de eurodeputată și partenerul său italian, care a fost închis în Belgia. Și bărbatul, de origine italiană, a fost europarlamentar, acum rămas consilier în Parlamentul European.

„Dacă furia şi mâhnirea mea nu sunt evidente, vă rog să fiţi siguri că sunt foarte prezente”

„Cred că nu exagerez prin a spune că ultimele zile au fost printre cele mai lungi din cariera mea. Trebuie să-mi aleg cuvintele cu atenţie, într-un mod care să nu pună în pericol investigaţiile în curs sau să submineze prezumţia de nevinovăţie.

Şi aşa voi face. Iar dacă furia şi mâhnirea mea nu sunt evidente, vă rog să fiţi siguri că sunt foarte prezente – împreună cu hotărârea mea ca acest Parlament să devină mai puternic. Nu vă înşelaţi. Parlamentul European, stimaţi colegi, este atacat. Democraţia europeană este atacată. Iar societăţile noastre deschise, libere şi democratice sunt atacate.

„Planurile lor rău intenţionate au eşuat”

Duşmanii democraţiei pentru care însăşi existenţa acestui Parlament este o ameninţare, nu se vor opri de la nimic. Aceşti actori maligni, legaţi de ţări terţe autocratice, sunt suspectaţi că au înarmat organizaţii neguvernamentale, sindicate, persoane fizice, asistenţi şi membri ai Parlamentului European, într-un efort de a ne submina procesele democratice.

Planurile lor rău intenţionate au eşuat. Serviciile noastre, de care sunt incredibil de mândră, colaborează cu autorităţile naţionale de aplicare a legii şi cu autorităţile judiciare relevante pentru a distruge această presupusă reţea infracţională de ceva timp”, a spus Roberta Metsola, în plenul Parlamentului European.