Info Actual

Info Actual > Politică > Moarte învăluită în mister. Miliardar rus găsit mort în casă
Politică

Moarte învăluită în mister. Miliardar rus găsit mort în casă

Moarte învăluită în mister. Miliardar rus găsit mort în casă. Miliardarul rus Dmitry Bosov a fost găsit mort, joi, la domiciliul său într-o suburbie din Moscova. Autoritățile spun că ar fi fost vorba de o sinucidere, conform Radio Free Europe.

Dmitry Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în urma unei răni împușcate la cap. Investigatorii au anunțat pe 7 mai că, miliardarul a fost găsit mort, iar în apropierea corpului a fost găsit un pistol.

Bosov a fost acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al grupului Alltek. Acest grup controlează companiile producătoare de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol şi alte firme. Conform Forbes, Bosov era pe locul 86 în topul celor mai bogaţi ruşi. Avea o avere estimată de 1,1 miliarde de dolari.

RBC: Russian billionaire Dmitry Bosov commits suicide

Agenția de știri RBK a citat cunoscuți ai lui Bosov spunând că afacerile sale au fost în criză încă de la începutul anului, când a început să miște activele și să concedieze angajații.

La începutul lunii trecute, Bosov și-a demis partenerul din compania de cărbune VostokUgol, Aleksandr Isayev, pentru presupusul abuz de poziție și delapidare. Isayev, la rândul său, l-a dat în judecată pentru defăimare.