Info Actual

Info Actual > Politică > Mocneşte un conflict diplomatic între România și Ungaria
Politică

Mocneşte un conflict diplomatic între România și Ungaria

Mocneşte un conflict diplomatic între România și Ungaria, după acuzațiile lansate de președintele Klaus Iohannis privind o înțelegere între Marcel Ciolacu și Viktor Orbán, pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc.

 

“Dacă vom fi nevoiți, vom ridica mănușa aruncată” – a avertizat liderul de la Budapesta, menționând că așteaptă explicații de la președintele României, Klaus Iohannis, cu privire la acuzațiile pe care le-a făcut, potrivit cărora Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

173Acesta ar fi avut o înțelegere secretă cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, legat de adoptarea tacită a proiectului depus de UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Şi pe plan intern, scandalul continuă, de asemenea, pentru că PSD și PNL se acuză reciproc, pasează responsabilitatea de la unul la celălalt. Liberalii susțin că din cauza social-democraților a fost adoptat tacit acest proiecte de lege. De partea cealaltă, social-democrații spun că niciun lider al Partidului Național Liberal nu a avertizat că acest proiect urmează să fie adoptat tacit, nu a luat cuvântul și nu s-a împotrivit faptului că…, să tragă un semnal de alarmă că acest proiect de lege ar urma să treacă tacit de Camera Deputaților