Actual

Momente dramatice pentru Elena Udrea. Ce refuză să facă în închisoare și cum a afectat-o eliberarea lui Bogdan Olteanu

Momente dramatice pentru Elena Udrea. Ce refuză să facă în închisoare și cum a afectat-o eliberarea lui Bogdan Olteanu

Dorul de fiica sa pare o face pe Elena Udrea să trecă prin momente grele după gratii. Fostul ministru refuză în continuare se mănânce, a slăbit nu mai puțin de 11 kg şi pare că nu mai are puterea să lupte pe mai departe.Elena Udrea este după gratii la Penitenciarul Târgșorul Nou, lângă Ploiești. Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea, a vorbit despre momentele dificile prin care trece fostul ministru.

Momente dramatice pentru Elena Udrea. Ce refuză fostul ministru să facă în închisoare și cum a afectat-o eliberarea lui Bogdan Olteanu

Elena Udrea se află în cele 21 de zile de carantină, urmând ca la finalul lunii să fie mutată alături de celelalte deținute. Însă, fostul ministru nu pare să facă față situației în care se află. Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea, a vorbit despre momentele dificile prin care trece fostul ministru, dar şi despre cât de greu este să construieşti apărarea în astfel de momente.

„Când ești într-o detenție nelegală, cum susținem noi, este foarte greu. Nu poți să accepţi o condamnare de la o instanţă nelegal constituită. E și departe de familie, nu-și vede fetiță. E foarte greu. E în carantină. Şi eu când mă duc la grefă este la fel. E foarte greu”, a declarat Sivia Uscov, potrivit romaniatv.net.

Elena Udrea a slăbit peste 10 kg. Suferă enorm de dorul fetiței

Potrivit avocatei, Elena Udrea refuză în continuare mâncarea și a slăbit 11 kg. Se pare că fostul om politic suferă enorm de dorul fetiței.

„E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârsta ei este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invocă ceea ce se întâmplă cu atâtea familii de români. Cum ar putea să îi explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriştii de ce e în penitenciar”, a spus avocata Silvia Uscov.

Ce face Elena Udrea în închisoare?

„Iese la plimbare o ora şi jumătate pe zi”, a răspuns simplu Silvia Uscov. Avocata a mai vorbit și despre dificultățile pe care le întâmpină în a construi apărarea clientei sale.

„Este foarte greu să faci o apărare prin telefon sau câteva ore pe saptămână când te poți deplasa la penitenciar. Vorbim în fiecare zi. Trebuie să împartă cele 60 de minute la care are dreptul cu familia și cu avocații. Vorbim zilnic, dar este greu, ce apărare poți să faci în 10 min la tel?”, a mai spus avocata.

Reacție virulentă la aflarea veștii că fostul parlamentar Bogdan Olteanu a fost eliberat

Lui Bogdan Olteanu, fost președinte al Camerei Deputaților, condamnat pentru o mită de 1 milion de euro, instanța a acceptat revizuirea dosarului și punerea deținutului în libertate. După citirea aceastei știri, Elena Udrea a izbucnit pe pagina ei de Facebook.

„Ce fel de Justitie este cea in care unii, sunt eliberati legal din inchisoare ca urmare a respectarii de catre judecatori a deciziei CCR ( cea privind prescriptia), in timp ce eu am fost bagata ilegal in inchisoare, ca urmare a incalcarii de catre anumiti judecatori a deciziei CCR (cea privind ilegalitatea compunerii completului de judecata)? O incalcare brutala si abuziva care face ca eu sa stau arestata ilegal deja de 300 de zile si din cauza careia nu imi pot vedea copilul de mai bine de 3 luni”, scrie Udrea pe Facebook.