Actual Diverse

Morel Bolea, cel care era acuzat de ani de zile că exploata fete ce se visau fotomodele, a fost eliberat. Informații despre caz

Morel Bolea, cel care era acuzat de ani de zile că exploata fete ce se visau fotomodele, a fost eliberat. Informații despre caz
Infoactual

Câteva zile în urmă, Morel Bolea era cap de afiș la posturi TV și site-uri de știri și actualitate. A fost reținut de către DIICOT Iași, după ce la dosarul lui s-au adunat mai multe informații: mărturii ale unor tinere fete și mamelor disperate, declarații ale vecinilor, materiale confiscate în cadrul percheziției inopinante la unul dintre sediile unui ONG deținut de Marian Bolea. Dar ce s-a întâmplat mai departe…

Morel Bolea, cel care era acuzat de ani de zile că exploata fete ce se visau fotomodele, a fost eliberat. Informații despre caz

În urmă cu câteva zile, procurorii au verificat activitatea Asociației „Kasta Morrely”, condusă de Morel Bolea, privind traficul de persoane. După mai multe percheziţii domiciliare, procurorii au dispus retinerea pentru 24 de ore.

Instanța a respins în cursul zile de astăzi emiterea mandatului de arestare. Decizia este definitivă și este dată de Curtea de Apel Iași.

La momentul reținerii, Marian Bolea a afirmat că nu știe de ce este reținut și se arăta convins că a fost o greșală a oamenilor legii și că el va scăpa cu basma curată. Și iată că așa a și fost, în cele din urmă.

Oricum ar fi, semne de întrebare rămân. La momentul reținerii, Morel Bolea a spus că nu are agenție de fotomodele ci un ONG. Și totuși…

Pe internet, Bolea se prezintă drept ambasador al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan al Iersusalimului, iar pe peretele casei lui din Miroslava, Iași, stă desenată o cruce malteză. Un titlu se poate cumpăra prin parteneriat sau poate fi autentificat prin statutul unui ONG.

Miss România, o poveste frumoasă, în spatele căreia se ascunde…

Alexandra Iacob, o ieșeancă de 21 de ani, desemnată cea mai frumoasă femeie din Romania în 2007. Este o poveste deosebită, pe care au redat-o colegii de la ”Evenimentul Zilei”, încă din anul 2007.

Deși nu și-a dorit dintotdeauna să fie manechin, în clasa a IX-a, Alexandra Iacob s-a înscris la cursurile agenției de modelling Kasta Morely din Iași. A renunțat la timpul sau liber, iar între orele de liceu și prezentări de modă s-a ocupat cu seriozitate de materiile școlare.

„Alexandra este o fată foarte silitoare și serioasă, drept dovadă și acum pune mare accent pe școală. De când a plecat din Iași, urmează cursurile a doua facultăți și lucrează la Fashion TV, lucru care nu este tocmai ușor”, a explicat nimeni altul decât protagonistul istoriei de astăzi, Morel Bolea, directorul agenției de modelling Kasta Morely.

„Familia Alexandrei s-a implicat foarte mult și a ajutat-o în visul său de a face carieră în acest domeniu. Sacrificiile au fost destul de mari, mai ales că fetița lor a fost plecată mult timp la prezentări de modă în toate orașele mari ale lumii”, a concluzionat Morel Bolea.

Miss România este o poveste frumoasă, dar în spatele căreia se ascunde Morel Bolea și agenția Kasta Morrely.

Ce vrem să demonstrăm cu acest caz? Unu, Morel Bolea are agenție de modelling, chiar dacă în filmarea anchetatorilor DIICOT el spune că nu are decât ”un mic și neprihănit” ONG. Doi, Bolea a avut câștig financiar, dar de această dată de la părinții care au investit în fată.

Mărturiile fetelor

Cele 11 fete anchetate de DIICOT Iași, care au fost găsite acum alături de Morel Bolea, la momentul intervenției forțelor speciale, au fost eliberate deoarece au colaborat bine cu oamenii legii, iar fărădelegile ”ambasadorului misionar” vor ieși la iveală, una câte una. Sursele Infoactual de la DIICOT au confirmat aceasta.

Fete fără părinți, debusolate, povestesc acum că au fost îndrumate greșit spre acest om malefic. Alte tinere adolescente au fost atrase ca un magnet, prin vicleșuguri amăgitoare, ce promiteau o carieră de succes. Părinții copilelor de 15 și 17 și 19 ani povestesc cu lacrimi sfâșietoare. Iar martori oculari au fost vecinii.

Una dintre povești este cu o tânără fată care a ales să plece peste hotare, în încercarea de a uita coșmarul de la casa malteză din Miroslava, Iași. Alte tinere sunt tratate de psihologi, cu ajutorul unui ONG specializat.

Mărturii există, martori există, probe există, dar instanța a decis să-l elibereze, iar pentru „greșeala” procurorilor și polițiștilor care au lucrat la caz  trebuie să plătească nimeni altul decât statul, adică noi.

Cheltuielile judiciare avansate de stat, ocazionate de soluționarea prezentei contestații vor rămâne în sarcina statului,” se arată în decizia instanței din Iași. Decizie definitivă.