Actual Politică

Moţiunea USR împotriva lui Virgil Popescu: Ca la cârciuma din Las Fierbinţi, vom fi actorii principali în filmul „LAS RĂCIŢI”

Moţiunea USR împotriva lui Virgil Popescu: Ca la cârciuma din Las Fierbinţi, vom fi actorii principali în filmul „LAS RĂCIŢI”

Deputaţii au dezbătut marţi moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu, intitulată: ”România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”. Votul pe moţiune va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Moţiunea USR împotriva lui Virgil Popescu: Ca la cârciuma din Las Fierbinţi, vom fi actorii principali în filmul „LAS RĂCIŢI”

Ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu, a acuzat marți, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, că USR sabotează statul român. Acesta a declarat că „în timp ce la Bucureşti USR mimeaza grija” faţă de prețurile la energie, în Parlamentul European europarlamentarul USR Niculae Ștefănuță susține inițiative care pun în pericol interesele energetice ale României.

„Alesii USR saboteaza pe fata Romania la Bruxelles. USR, va acuz de subminarea intereselor energetice romanesti! Nu poti, din dragoste pentru propria imagine, sa arunci in aer o tara intrega asa cum ati facut mereu, dragi USR-isti. Rusine, de trei ori rusine! Chiar asa sa fi ajuns USR cioclul politicii romanesti?”, a precizat ministrul Energiei.

El a catalogat motiunea ca fiind o „declaratie politica pe steroizi” si i-a rugat pe parlamentari sa o respinga „de dragul securitatii energetice a Romaniei”.

Virgil Popescu: factura mea la energie electrică este de 120 de lei în București

De asemenea, el le-a cerut parlamentarilor din opoziţie să-şi prezinte facturile la energie electrică.

„Dragi colegi din Opoziție, haideți să arătați toți facturile! Este factura mea, unde locuiesc în București. E în valoare de 120 de lei. Am consumat 140 de khw. Este adevărat, am și o locuință la Drobeta Turnu Severin, unde sunt și prosumator, acolo și costurile sunt ceva mai mari, pentru că mi-am instalat pompe de căldură, ca să economisesc gaz”, a afirmat Popescu.

Cătălin Drulă, USR: Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani de zile

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat că ministrul Energiei „arde gazul de pomană de trei ani de zile”, iar tot dezastrul din domeniul energiei i se datorează. Acesta l-a numit pe Virgil Popescu ministru al PSD.

„Virgil Popescu arde gazul de pomană la Ministerul Energiei de trei ani de zile. De trei ani de zile nu poate invoca nici greaua moştenire, nici că n-a avut timp să-şi pună în practică proiectele”, a declarat în plenul Parlamentului, liderul USR Cătălin Drulă.

”Virgil Popescu este un izvor nesecat de nepricepere. Este emblema acestui guvern eşuat, format din băieţi nu prea deştepţi. Iar acest lucru se vede în facturile fiecărui consumator din România. A început să se vadă dureros pe cardul angajaţilor din industria prelucrătoare. Şi se vede în datoria de la buget pe care Guvernul României o are de achitat companiilor furnizoare de energie electrică: 40 de miliarde de lei – chiar dacă în ultimele săptămâni s-au jucat cu această cifră mai ceva ca la ruletă”, spun iniţiatorii acestei moţiuni.

Opoziţia mai acuză faptul că ”diferenţa de preţ e consemnată în caietul de datorii al Guvernului, la fel ca la cârciuma din Las Fierbinţi, doar că, peste câteva luni, la iarnă, vom fi actorii principali în filmul „LAS RĂCIŢI”!”

”Sloganul „SCHEMEI” puse la cale de guvernarea Ciucă e foarte simplu de ţinut minte: „Români, dormiţi liniştiţi! Stinge Virgil Popescu lumina pentru voi!” , mai spun iniţiatorii moţiunii.

George Simion: Celor de la PSD le-a mâncat pisica limba

Liderul AUR George Simion a afirmat că Virgil Popescu este „invincibilul ministru al Energiei care pretinde calm, înţelepciune, viziune” şi a reiterat că partidul său nu îl va lăsa pe ministru să vândă Termocentrala Mintia.

„Nu îi mai invocaţi vă rog pe cei de la PSD. Le-a mâncat pisica limba. Virgil Popescu stă frumos la banca lui. A executat toate ordinele pe care le-a primit şi e susţinut în trei Cabinete ca ministru al Energiei. Este invincibilul ministru al Energiei care pretinde calm, înţelepciune, viziune. Vă bateţi joc de toţi românii care plătesc indirect costul, prin subvenţii de 3% din PIB şi prin preţuri”, a declarat George Simion, de la tribuna Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiune simple a USR împotriva ministrului Virgil Popescu.

Alfred Simonis, PSD: Am văzut acuzaţii, miştouri şi ironii

La rândul lui, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că se aştepta ca forţele politice parlamentare să îşi unească forţe pentru a veni cu măsuri în această perioadă marcată de criză energetică.

„Am văzut acuzaţii, miştouri şi ironii. Nu cred că oamenii au nevoie de ironii în această perioadă, au nevoie de soluţii”, a afirmat Alfred Simonis.

Moţiunea simplă va fi votată mânie în plenul Camerei Deputaţilor

Moţiunea a fost depusă în 1 septembrie de USR, fiind susţinută şi de deputaţii independenţi aparţinând Dreptei. Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat că şi partidul pe care îl conduce susţine acest demers. Acelaşi lucru au anunţat şi deputaţii Partidului Forţa Dreptei, fiind de părere că acesta trebuie schimbat urgent din funcţie.

La rândul lor, social democraţii, prin vocea senatorului Daniel Zamfir a anunţat că nu va vota moţiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu şi nu pentru că „domnul Popescu ar fi potrivit acolo, am spus-o de atâtea ori, domnul Popescu este piatra de moară a acestui guvern. Domnul Popescu ar trebui să plece, dar acest lucru trebuie să se facă într-o discuţie în coaliţie”.