Actual Diverse

Motivul pentru care salvamarii nu au sărit să o salveze pe înotătoarea care se îneca este unul bizar. Federația a răspuns

Motivul pentru care salvamarii nu au sărit să o salveze pe înotătoarea care se îneca este unul bizar. Federația a răspuns

Un fapt cutremurător a avut loc la jocurile mondiale de la Budapesta. A făcut înconjurul lumii. Sportiva Anita Alvarez (25 de ani) a leșinat și a ajuns la fundul bazinului, inconștientă, la finalul probei individuale de înot artistic feminin.

Motivul pentru care salvamarii nu au sărit să o salveze pe înotătoarea care se îneca este unul bizar. Federația a răspuns

Americanca, după cum a scris și Infoactual, a fost salvată la timp, de antrenoarea sa, Andrea Fuentes (39 de ani), care a realizat rapid că se putea întâmpla o tragedie, a sărit în bazin și a scos-o la suprafață pe Anita Alvarez.

Motivul pentru care salvamarii nu au sărit în apă să o ajute pe sportiva americană este cel puțin bizar.

La o zi după ce a avut loc acest incident, dezbătut intens în ultimele ore de presa internațională, Federația Internațională de Natație (FINA) a rupt tăcerea și a prezentat motivul pentru care salvamarii prezenți la bazin nu au intervenit din prima și a fost nevoie ca Andrea Fuentes să o salveze pe Anita Alvarez.

În comunicatul emis de FINA, ieri, salvamarii au scris că este nevoie de aprobarea arbitrului, care a întârziat să apară, pentru a interveni. Salvatorii au sărit, totuși, în bazin, deși ”ok-ul” arbitrului nu venise, însă doar după ce Anita Alvarez a fost scoasă la suprafață de Andrea Fuentes.

Potrivit regulamentelor, salvamarii pot sări în bazin doar după ce primesc aprobarea arbitrilor. E o restricție impusă pentru a evita întreruperi în timpul competiției, în cazul unor neînțelegeri.

După ce antrenoarea a sărit în bazin, salvamarii, văzând gravitatea situației, nu au mai așteptat semnalul și au intervenit”, se arată în comunicatul citat de Marca.

În același context, Federația a anunțat că se va lua în calcul și modificarea actualului regulament, pentru a evita cazuri precum cel de la Budapesta.

Decizie de ultimă oră

Federația Internațională a luat o decizie de ultimă oră, vineri seară, când a decis interzicerea înotătoarei de a participa la competiții, mai departe.

Înotătoarea a fost oprită să participe la proba de vineri, după ce a fost examinată de comisia medicală. Prin urmare, ea nu a primit avizul medical care i-ar fi permis să meargă mai departe.

Înotătoarea americană Anita Alvarez, care a fost la un pas de înec după ce a leşinat miercuri în bazin şi a fost salvată de antrenoarea sa, nu a fost lăsată să participe, pentru proba pe echipe de vineri, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la solicitarea Federaţiei Internaţionale de Înot (FINA), citată de AFP.

Selina Shah, medicul echipei americane de înot artistic şi sincron, a participat, vineri dimineața, la examenul medical al sportivei.

Am oferit toate dovezile medicale”, a spus ea, adăugând că nu știe cu a ajuns FINA la concluzia că Alvarez nu ar trebui să înoate. ”Este o decizie luată de FINA. Din punctul meu de vedere, ar fi putut concura„, a concluzionat Selina Shah.

Amintim că, anterior, antrenoarea care a salvat-o a spus că sportivei i s-a făcut rău, din cauza efortului prea mare.

Foto: profimedia