Actual Diverse

Mucegai în pâine și viermi în caserolele cu pui. Este ceea ce a găsit o persoană în produsele cumpărate dintr-un mare supermarket

Mucegai în pâine și viermi în caserolele cu pui. Este ceea ce a găsit o persoană în produsele cumpărate dintr-un mare supermarket
mediafax.ro

Viermi într-o caserolă de pui și mucegai în pâine. Asta a găsit un constănțean în produsele achiziționate de pe rafturile magazinului Profi, localizat în cartierul Km 4-5 din Constanța. În plus, cutia era lipicioasă și plină cu apă, iar acesta a făcut poze alimentelor pentru a îi avertiza pe ceilalți clienți.

Referitor la acest aspect, reprezentanţii magazinului au spus: „Marfa vine direct ambalată și nu e de la noi, nu avem ce să facem dacă veneați cu un bon și produsul poate vă ajutam. Produsele sunt verificate mereu. Dacă, carnea era vrac atunci înțelegeam că e de la noi, dar așa vin direct de la distribuitor și noi doar o punem pe raft”.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a acționat

Persoana în cauză a făcut sesizare la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a desfășurat controale în mai multe magazine Profi și a dat amenzi în valoare de peste 200.000 de lei, după ce a găsit mai multe nereguli.

Dintre neregulile constatate de ANPC menționăm:

  • comercializarea unor legume și fructe cu modificări organoleptice,
  • comercializarea unor produse cu data de consum depășită,
  • utilizarea unor spații de depozitare extrem de murdare.

Produse retrase

Se precizează faptul că acestea nu sunt singurele produse cu probleme de la Profi. Astfel, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), lanţul Profi a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a produselor:

  • Spanac pungă 500 g, furnizor Krepsis Avantaj SRL, lot România 845”, ca urmare a contaminării acestuia cu virusul hepatitei A.
  •  „Proxi Ketchup dulce” a fost retras de pe rafturile magazinelor, după ce s-a descoperit că acesta are în compoziția sa o cantitate foarte mare de îndulcitori (Producător: SC Sitemari SRL,/ Gramaj: 500g/ Nr. lot: lot 2/cod de bare: 5948688005328). În urma analizelor de laborator s-a descoperit depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu.

În condițiile actuale, Profi a făcut următorul anunț către consumatori: „Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus, cu termenul de valabilitate 10/11/2022, să nu-l consume, ci să-l returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloarea lui. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!”, citează evz.ro.