Actual

Munaf, teroristul din dosarul „Răpirea din Irak a jurnaliștilor”, prins cu focuri de armă la scurt timp după ieșirea din pușcărie

Munaf, teroristul din dosarul „Răpirea din Irak a jurnaliștilor”, prins cu focuri de armă la scurt timp după ieșirea din pușcărie

Surpriză totală pentru polițiștii bucureșteni după ce au reușit să prindă un șofer, trăgând focuri de armă, pentru că aceasta nu a vrut să oprească la somație. La volan se afla Munaf, teroristul eliberat în cursul zilei de ieri.

Mohammad Munaf este irakianul condamnat pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliștilor români, alături de Omar Haissam. Executase 7 ani de închisoare din cei 10 la care fusese condamnat, iar ieri a fost eliberat din închisoare.

Aflat la volanul unei mașini, Munaf a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. În acel momente, echipajul de Poliție a pornit în urmărirea mașinii. Polițiștii au început să tragă focuri de avertisment și să-l atenționeze cu semnale luminoase.

Irakianul a fost oprit în cele din urmă în Sectorul 6 al Capitalei și dus la secția de poliție. Surpriza a fost mare, fiindcă toată media anunțase eliberarea irakianului care participase la răpirea celor trei jurnaliști români în Irak și eliberarea acestora după două luni de teroare. Munaf se urcase băut la volan și nici nu avea permis de conducere, transmite postul tv antena3.

Răpitorul din Irak al jurnaliștilor români, expulzat din România

Cetățeanul arab, cu cetățenie română, a devenit celebru după ce a fost acuzat că s-a implicat, alături de Omar Hayssam, în răpirea a trei jurnaliști români: Ovidiu Ovidiu Ohanesian, Sorin Mișcoci și Marie Jeanne Ion.

Pe 28 martie 2005, cei trei au fost răpiți, alături de Munaf, iar pentru eliberarea lor s-a cerut o recompensă de 4 milioane de dolari. A fost o poveste ca-n filme, în care s-au implicat președintele Traian Băsescu, SIE, SRI și alte forțe specializate. Operațiunea a fost un succes, cei trei jurnaliști fiind eliberați și aduși acasă.

Haissam și Munaf au fost prinși și condamnați. Ultimul a executat câțiva ani de pușcărie și în Irak. Ieri, a fost eliberat de Tribunalul Ilfov. Ca și Haissam, și el e căsătorit cu o româncă și au trei copii.

Mohammad Munaf avea 15 zile să părăsească România după ce a fost eliberat, lucru care i s-a adus ieri la cunoștință la Biroul Imigrări.

Munaf a fost luat de la Jilava de o mașină MAI și dus la Serviciul de Imigrări al Județului Ilfov, unde i s-a adus la cunoștința că nu mai are drept de ședere în România. Lui Mohammad Munaf i se va elibera o adeverință, valabilă pentru 15 zile. În aceasta perioadă trebuie să părăsească România.

Probabil de bucurie că e liber, irakianul s-a pus pe băut, apoi s-a urcat la volan. Sau, probabil, pentru el era mai bine să rămână într-o pușcărie din România decât să fie expulzat. Sunt complicate lucrurile cu astfel de oameni.