Info Actual > Social > Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, trage un semnal de alarmă: „Există un pericol…”
Social

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, trage un semnal de alarmă: „Există un pericol…”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătăţii, trage un semnal de alarmă: „Există un pericol...”

Românii nu trebuie să se relaxeze. Măsurile de relaxare luate de autorități se pot anula în funcție de numărul cazurilor de infectare. Potrivit spuselor fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, la momentul actual, încă există un pericol. Până nu avem o imunizare de 60-70%, românii trebuie să fie precauți.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că portul măştii de protecţie este necesar în continuare.  Concluzoa acestuia vine pe fondul condițiilor de relaxare aplicate de Guvern.

„O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri”, a explicat Tătaru, precizând că, la o rată mare de vaccinare, putem spera într-un ”val uşor”, transmite News.ro.

Întrebat, marţi, cât de necesar mai este purtatul măştii şi a afirmat, Nelu Tătaru a spus: ”Până nu avem o imunizare de 60-70% încă există un pericol şi odată cu relaxările… Să ne aducem aminte că şi anul trecut pe 15 mai am avut o perioadă de relaxare şi a venit un val doi. Am deschis şcolile la 15 septembrie şi am fost nevoiţi să le închidem la 1 octombrie”.

Ministrul a precizat că autorităţle s-au adaptat situaţiei actuale, dar ”asta nu înseamnă că pandemia s-a încheiat”.

„O pandemie durează un an şi jumătate-doi şi are trei-patru valuri. Valurile depind de colaborarea noastră. În măsura în care vom avea o imunizare de 50-60% putem spera într-un val uşor”, a mai afirmat Tătaru.