Info Actual > Diverse > Virusul se transformă, evoluează din ce în ce mai mult. Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă
Diverse

Virusul se transformă, evoluează din ce în ce mai mult. Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă

Virusul se transformă, evoluează din ce în ce mai mult. Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă

Virusul se transformă. Pandemia de coronavirus nu se termină cu ce-l de-al patrulea val. Medicul Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă. Acesta spune că virusul se transformă, evoluează din ce în ce mai mult.

Medicul Adrian Streinu Cercel spune că vor urma cel puțin două noi valuri ale pandemiei. Președintele Comisiei de sănătate publică din Senat a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu Cercel trage semnalul de alarmă: Virusul va avea alte mutații

În contextul valului patru al pandemiei, acesta susține că România se află în prezent în cel de-al patrulea val al pandemiei, care face ravagii în sistemul sanitar din România.

Medicul a mai spus că numărul infectărilor este destul de mare, iar cei internați la Terapie Intensivă sunt în stare extrem de gravă.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

În ceea ce privește finalul pandemiei, medicul susține că după valul patru vor mai urma cel puțin două valuri, cu alte variante ale virusului care va continua să sufere mutații.

„Din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colterale , să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante”, a adăugat medicul.

Adrian Streinu-Cercel a explicat modul în care virusul va ajunge să aibă noi variante. Expertul le recomandă tuturor să se vaccineze pentru a opri propagarea virusului.

„Atât timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a conchis Adrian Streinu-Cercel.