Lifestyle

Nevoie urgentă de finanțare pentru fotbalul românesc: Fanii solicită implicarea statului

Fotbal, sursa foto zvj.rp
sursa foto zvj.ro

În România, fotbalul este un sport foarte important și apreciat. Fiecare meci este așteptat cu nerăbdare de către români, iar echipele de fotbal din această națiune au un număr considerabil de fani care îi încurajează și sunt devotați cu ardoare echipelor sportive preferate. Echipele din România sunt foarte promițătoare, iar majoritatea dintre ele se descurcă bine în străinătate.

Totuși, această performanță este posibilă doar cu sprijinul financiar pentru cheltuielile esențiale ale sportului.

Românii vor fotbal finanțat de stat

Pentru că statul nu alocă un buget pentru acest sport, care este foarte important pentru români, majoritatea echipelor de fotbal apelează la sponsorizări externe. În plus, orice acțiune guvernamentală ar putea avea consecințe pozitive sau negative pentru marile cluburi care se deplasează în străinătate pentru a concura în locații prestigioase.

La fiecare meci din România asistă sute de fani care vin să își încurajeze echipa favorită în speranța că aceasta va marca un gol și va câștiga. Dar sportul are provocări în ceea ce privește finanțele. Majoritatea echipelor care obțin mari succese obțin sprijin extern, care le poate aduce rapid și ușor cantități importante de bani prin sponsorizări sau acorduri de publicitate. Ca urmare, statul nu face investiții în acești sportivi sau în această industrie, care este crucială pentru români.

Potrivit unui studiu recent al Novel Research, românii doresc ca statul să sprijine acest sport. 28,9% dintre respondenți au declarat că preferă fotbalul în locul altor sporturi, care au obținut procente mai mici de susținere din partea publicului, și că sunt de părere că guvernul român ar trebui să acorde prioritate finanțării fotbalului. Prin urmare, chiar dacă statul nu acordă prea multă importanță cerințelor sportului românesc, aceștia doresc ca acest lucru să se schimbe în viitor.

Cine este vinovat de situația actuală?

Gimnastica a fost al doilea cel mai popular sport în rândul românilor, cu 17,6%, în timp ce înotul a fost al treilea cel mai popular sport, cu 9,9% dintre participanții la sondaj. Alte sporturi incluse în răspunsurile respondenților au fost atletismul (5%), handbalul (6%) și tenisul (7,1%). Sondajul a primit un răspuns care a menționat necesitatea susținerii tuturor sporturilor din România. 8% dintre români au selectat această opțiune.

O altă întrebare a sondajului a cerut participanților să identifice persoanele sau organizațiile responsabile pentru starea actuală a fotbalului românesc. Federația Română de Fotbal este văzută ca principalul vinovat de către români, potrivit rezultatelor studiului Novel Research. Acest comentariu a primit un procent uriaș de 40,8% din voturi.