Actual Social

Nici anul acesta nu va fi altfel: În prima zi de școală elevii nu vor avea manualele pe bănci

Nici anul acesta nu va fi altfel: În prima zi de școală elevii nu vor avea manualele pe bănci
Arhivă

Nu e început de an școlar care să nu aibă măcar o hibă în prima zi, dacă nu chiar săptămână! Pe 5 septembrie, elevii nu vor avea pe bănci manualele.

Prima zi de școală va găsi autoritățile „nepregătite”! Elevii nu se vor bucura de manuale chiar pe 5 septembrie, pentru că acestea nu vor fi. Premierul Nicolae Ciucă a explicat că a discutat cu primarii și președinții de consilii județene pentru a rezolva această problemă și a precizat că a oferit un termen maxim: 15 septembrie.

„În ceea ce privește manualele școlare, am înțeles că veți comunica pe acest subiect și mai ales în ceea ce privește problema transportului. O mare parte din această problemă depinde de modul în care se soluționează la nivelul fiecărui județ. Ministerul Educației împreună cu consiliile județene trebuie să avem o soluție pentru manuale până la data de 15 septembrie, dacă îmi amintesc bine termenul stabilit.”, a spus Nicolae Ciucă.

Se pare că decalajul începerii noului an nu este de bun augur, dacă tot 15 septembrie este pomenit sau folosit pentru a fixa niște termene.