Actual Lifestyle

Nici nu visau nemții așa ceva: li s-a tăiat gazul în apartamente! Grecii îi invită să stea iarna la ei

Nici nu visau nemții așa ceva: li s-a tăiat gazul în apartamente! Grecii îi invită să stea iarna la ei
evz.ro

În timp ce oamenii sunt îngrijorați de golirea rezervoarelor de gaz pentru iarnă, iar criza energetică continuă, o companie de locuințe din Coburg a luat ca măsură oprirea gazului.

Îngrijorări pentru iarnă

În aceste zile “gazul” este unul dintre subiectele principale din sfera știrilor. Astfel, creșterea prețurilor și amenințarea cu oprirea livrărilor din Rusia reprezintă marea îngrijorare, întrucât determină golirea stocurilor pentru iarnă.

Dată fiind situația, se aplică, deja, diverse măsuri pentru a preveni o penurie. Acestea constau în:

  • decizii politice
  • acorduri economice
  • restricții locale.

Ce măsură a luat o Asociație de Locuințe

Cu scopul de a economisi cât mai mult gaz în locuri în care nu e nevoie vara, pentru a face provizii pentru o situație de urgență – de exemplu, oprirea aprovizionării cu gaz din Rusia, ca răspuns la livrările de arme germane în Ucraina, administrația din Regensburg ia în considerare măsuri drastice, iar Augsburg deja stinge semafoarele și oprește fântânile arteziene.

De asemenea, o companie de locuințe din Coburg oprește gazul pentru încălzirea a 2.800 de locatari. Prin acestă măsură, asociația municipală de locuințe a orașului Coburg vrea să recurgă la următoarele:

  • să economisească combustibil;
  • să aducă o contribuție în lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit Christian Meyer, Managing Director al Companiei de Locuințe, citează ziarulromanesc.de;
  • să împiedice chiriașii să își încălzească inutil apartamentele vara, de exemplu atunci când călătoresc și lasă accidental caloriferul aprins sau când dorm cu geamurile deschise în nopțile mai răcoroase de vară și apoi se pornește încălzirea.

Având în vedere temperaturile actuale, nu ar trebui să fie o problemă pentru majoritatea chiriașilor să se descurce fără încălzire.

Nu se poate prevedea cât de mare va fi potențialul de economisire la oprire în lunile de vară, potrivit lui Meyer, care speră la efecte notabile: „Facem ceea ce face probabil fiecare al doilea proprietar de casă – oprim încălzirea vara.”

În contextul crizei energetice, grecii îi invită pe nemți la ei

Vine iarna, iar germanii sunt din ce în ce mai îngrijorați de scumpiri și de lipsa gazelor. Dar o ofertă de nerefuzat vine din Grecia. Această țară propune un fel de „azil termic” nemților care se tem de frigul de la iarnă.

Veniți să petreceți iarna în Grecia”.

Ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, le oferă germanilor un fel de azil. A chemat oamenii să petreacă iarna în țara lui, unde este mult mai ușor să se descurce în anotimpul rece fără încălzire, decât în ​​Germania.

În acest sens, Kikilias a declarat pentru Bild următoarele:

  • Niciun german nu va îngheța în Grecia”;
  • Pentru toamnă și iarnă, ar fi o mare plăcere pentru noi, grecii, să primim pensionari germani care ar dori să experimenteze o „iarnă mediteraneană” cu ospitalitate grecească, vreme blândă și servicii de înaltă calitate”;
  • Vă așteptăm aici”.

Cu alte cuvinte, oficialul grec trasnmite următorul mesaj: dacă viața în Germania este prea scumpă pentru tine, dacă ți-e frică de o iarnă friguroasă, fără încălzire, ar trebui să vii în Grecia.

Unde este cel mai bun loc pentru iarnă

Potrivit Bild, citate de ziaruromanesc.de, cel mai bun loc pentru iarnă este insula Creta din sud, unde iarna durează doar 2 luni,  fiind întreruptă de 10 zile caniculare (fenomenul Alkyonidis).

Mesajul primarului orașului-port Chania, Panagiotis Simandirakis

Invităm fiecare german care vrea să vină la noi în această iarnă să locuiască aici – departe de crize. Chania este locul perfect pentru a supraviețui unei ierni de criză: oameni calzi, prietenoși și poate cel mai bun climat pe tot parcursul anului din toată Europa.”

Nu avem nevoie de încălzire în casă”.

Niciun german nu va îngheța în Grecia”, a transmis primarul Panagiotis Simandirakis (40 de ani).

Totodată, un agent imobiliar, respectiv Yannis Kriaras (48 de ani) afirmă despre criza gazelor că aceasta „Nu există aici”.

Pe timp de iarnă, sunt suficiente apartamente si case de vacanță pe care pot fi închiriate ieftin: de la 300 euro/lună (1 dormitor), plus costuri suplimentare (de la 40 euro).

Prin urmare, Grecia este o soluție, ideală, pentru vremurile grele care urmează.