Politică

Nicolae Ciucă, anunțul momentului despre gestionarea valului 5: „Reprezintă cel mai important obiectiv…”

Nicolae Ciucă, anunțul momentului despre gestionarea valului 5: „Reprezintă cel mai important obiectiv…”

Nicolae Ciucă, șeful Guvernului, pune piciorul în prag. Premierul anunță schimbări. A anunțat că medicii de familie se vor implica direct în gestionarea valului cinci al pandemiei de coronavirus. Mai mult, acesta a spus ce decizii urmează a fi luate în cazul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Nicolae Ciucă, anunțul momentului despre gestionarea valului 5: „Reprezintă cel mai important obiectiv…”

„Am aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați, este un lucru îmbucurător și, de asemenea, consider că este demn de subliniat că acesta poate fi considerat ca fiind cel mai elocvent exemplu de încredere în știință pe care cei care desfășoară această activitate zi de zi îl dau față de cei care acordă asistență medicală”, afirma șeful Guvernului.

Medicii de familie vor  gestiona valului cinci al pandemiei de coronavirus

„Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii în gestionarea pandemiei. Urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care îl au în noul plan pe care l-au realizat colegii de la Ministerul Sănătății și considerăm că prin implicare dlor în testare, aplicarea tratamentului și monitorizarea pacienților cu forme ușoare, precum și informarea cetățenilor cu privire la vaccinare constituie măsuri care se impuneau pentru a putea face față valului cinci al pandemiei”.

„Împreună cu măsurile prezentate de domnul ministru al Sănătății, acestea vin să pregătească cât mai eficient capacitatea de răspuns la valul cinci. La nivelul Guvernului, vom asigura resursele necesare pentru a susține sistemul sanitar să facă față efectelor pandemiei”, mai spune premierul.

Nicolae Ciucă vorbește despre îndeplinirea țintelor în PNRR

„În ședința de astăzi vom continua să aprobăm toate elementele care constituie îndeplinirea țintelor în PNRR. Reprezintă practic cel mai important obiectiv pe care noi l-am avut la acest sfârșit de an și, practic, activitatea Guvernului, pe lângă problemele curente, s-a centrat pe identificarea soluțiilor astfel încât aceste ținte să poată fi îndeplinite.

Este cel mai important PNRR pe care l-am înțeles așa cum l-am prezentat de fiecare dată în comunicările pe care le-am avut. Și consider că nu este puțin lucru să subliniez încă o dată și de fiecare dată când vom avea ocazia că este vorba de o sursă foarte importantă de bani, de 30 miliarde de euro, pe care trebuie să-i gestionăm așa cum se cuvine astfel încât să realizăm reformele”, a declarat joi, 30 decembrie, premierul României, potrivit Capital.