Actual

Nicolae Ciucă atacă PSD, dar cere reducerea decibelilor în competiţia cu PSD. „Militanţii radicali ai PNL trebuie să înţeleagă”

Nicolae Ciucă atacă PSD, dar cere reducerea decibelilor în competiţia cu PSD. „Militanţii radicali ai PNL trebuie să înţeleagă”

Liberalii şi-au pus în plan ca la viitoarele alegeri să iasă cîştigători şi să nu mai fie nevoie de nicio coaliţie. Preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă le-a spus tinerilor liberali că la viitoarele alegeri partidul se va baza pe propriile forţe, nu se va baza pe alţii.

Competiţia cu PSD ”nu se dă cu intensitatea decibelilor”, ci cu echilibru şi acţiuni concrete, iar militanţii mai radicali ai PNL trebuie să înţeleagă această opţiune, a afirmat liderul PNL. În schimb, Nicolae Ciucă a criticat atitudinea învechită a PSD, spunând că ceea ce oferă astăzi stânga politică, inclusiv PSD, putem că vedea ca au rămas, practic în aceiaşi abordare învechită, care se defineşte prin diverse tipuri de ajutoare oferite unor categorii sociale.

Nicolae Ciucă atacă PSD, dar cere reducerea decibelilor în competiţia cu PSD. „Militanţii radicali ai PNL trebuie să înţeleagă”

 ”Vreau să fie cât se poate de clar – la viitoarele alegeri vom intra pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alţii, ne vom baza pe noi înşine. Succesul depinde numai de noi, în sensul că înţelegem ce avem de făcut, ne adaptăm la schimbare din mers, venim cu idei noi, inclusiv de a produce schimbările necesare pentru a putea să ne atingem obiectivul politic. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni. Noi trebuie să demonstrăm că menţinem o relaţie corectă în Coaliţie, dar, în acelaşi timp, trebuie să demonstrăm propria noastră performaţă”, a declarat Ciucă în discursul rostit la Şcoala Politică a TNL “Gheorghe I. Brătianu”, de la Sighetu Marmaţiei.

În opinia liderului PNL, competiţia cu PSD ”nu se dă cu intensitatea decibelilor”, se dă prin practica de guvernare a PNL, prin echilibru, prin acţiunile concrete.

”Prin prezenţa noastră la guvernare, prin acţiunile pe care le susţinem, noi ne adresăm societăţii româneşti în ansamblu, iar militanţii noştri mai radicali trebuie să înţeleagă această opţiune, mai ales în contextul dificil prin care trecem”, a subliniat Ciucă.

„Noi suntem acum acolo unde erau vest-europenii la sfârşitul anilor “90”

Liderul PNL Nicolae Ciucă a mai declarat că „proiectul nostru de ţară sau cum vom vrea să-l numim trebuie să fie o scurtătură spre viitor, un accelerator al dezvoltării României” şi acesta trebuie să fie „punctul de plecare în dezbaterea naţională pe care trebuie să o generăm”.

„Am văzut anumite studii care spun că România se află cu 40 de ani, respectiv cu două generaţii în urma nucleului dezvoltat al Uniunii Europene, şi cu 20 de ani în urma mediei europene. Deşi din anii 2000 încoace România a recuperat puternic din punct de vedere economic întârzierea faţă de restul Europei, pierdem încetul cu încetul pasul în privinţa educaţiei şi urbanizării. Cu alte cuvinte, noi suntem acum acolo unde erau vest-europenii la sfârşitul anilor “90. Dacă nu generăm o ruptură de ritm, o altă perspectivă, o altă abordare, recuperarea decalajului de dezvoltare va deveni cu adevărat problematică”, a completat preşedintele PNL.

„Stânga politică, inclusiv PSD, a rămas, practic în aceeaşi abordare învechită, care se defineşte prin diverse tipuri de ajutoare”

Liderul liberalilor a adăugat că „nu trebuie să ne fie frică de dezbaterea doctrinară”.

„Până la urmă, doctrinele politice se validează în raport cu realităţile. Dacă analizam şi ceea ce oferă astăzi stânga politică, inclusiv PSD, putem că vedea ca au rămas, practic în aceeaşi abordare învechită, care se defineşte prin diverse tipuri de ajutoare oferite unor categorii sociale. Este nevoie de modernizare a doctrinelor politice şi adaptare la realităţile curente si evoluţia viitoare a societăţii. Înţelegem de aici că nici liberalismul nu poate abandona categoriile defavorizate şi vedeţi că PNL susţine diverse iniţiative în acest sens”, a mai declarat Ciucă.

Pe de altă parte, spune premierul, PNL mizează pe politicile de dezvoltare, care să crească veniturile cetăţenilor şi, implicit, ale bugetului public, care să poată susţine măsurile sociale. Trebuie să înţelegem şi să ne asumăm un lucru fundamental: ne adresăm unei Românii care s-a schimbat din punct de vedere demografic, al studiilor, al generaţiilor, al obiceiurilor de consum şi ca mod de a privi asupra viitorului. Dacă nu ţinem cont de această realitate, riscăm să eşuăm – ca societate şi ca economie.

„Am o rugăminte la toată lumea, dar mai ales la colegii noștri de coaliție – să aibă decență”

Nici Marcel Ciolacu nu s-a lăsat mai prejos şi i-a criticat pe membrii PNL. De asemenea, el a continuat prin a spune că ar fi vrut ca cei care au greșit să își asume acest lucru pentru că este un lucru normal. Mai mult decât atât, liderul PSD le-a cerut colegilor de coaliție să aibă decență.

„Am avut o guvernare de doi ani de dreapta. Am o rugăminte la toată lumea, dar mai ales la colegii noștri de coaliție – să aibă decență. Ei nu pot vorbi și să dea PSD indicații în ceea ce privește pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral”, a susținut Marcel Ciolacu. În plus, el a mai adăugat că PNL nu a oferit nicio mărire românilor încă din 2021.