Info Actual > Diverse > Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a luat legătura cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Ce s-a discutat
Diverse

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a luat legătura cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Ce s-a discutat

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a luat legătura cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. Ce s-a discutat

Nicolae Ciucă, premierul desemnat să formeze viitorul Guvern, a vorbit, vineri, cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, în contextul discuțiilor pe care le poartă candidatul de prim-ministru pentru formarea unei majorități guvernamentale, informează Știripesurse.ro.

„Am vorbit telefonic”, a declarat liderul social-democrat, vineri seară, pentru Știripesurse.ro. Marcel Ciolacu a adăugat că o întâlnire cu Nicolae Ciucă va fi stabilită în cursul zilei de sâmbătă.

Conform declarațiilor social-democraților, PSD va lua o decizie legată de eventuala susținere a Guvernului Ciucă doar după întâlnirea cu acesta. Totodată, PSD nu dorește să discute despre învestirea Guvernului cu lideri ai PNL, ci acceptă o discuție doar cu premierul desemnat.

Social-democrații vor ca discuția să aibă loc la sediul PSD.

„E şi normal să ne vedem cu premierul desemnat, e un moment destul de dificil prin care trece România”, a afirmat Ciolacu, joi, la sediul central al PSD, după o ședință a conducerii centrale.

Liberalii ar dori un Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut parlamentar de PSD, fără intrarea social-democraților la guvernare.

Votul de învestitură pentru cabinetul Ciucă va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare în Parlament. Guvernul are nevoie de susținerea a cel puțin 234 de parlamentari.

Decizia privind susţinerea unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului

Alfred Simonis, liderul deputaţilor social-democraţi, declarase, vineri, că premierul desemnat Nicolae Ciucă nu a solicitat până în prezent o discuţie şi niciun fel de sprijin de la PSD, menţionând că decizia privind susţinerea unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului, iar situaţia critică în care se află România lasă o marjă de manevră mai mică”, pentru că „în război se fac cabinete de război”.

„Decizia de susţinere a unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului şi discuţia aceea va fi în forurile statutare, că va fi mâine, că va fi luni, că va fi marţi, în funcţie de calendarul propus de premierul desemnat”, a declarat Alfred Simonis.