Actual

Nicolae Ciucă vrea la prezidențiale, dar așteaptă îndemnul PNL

Nicolae Ciucă, Sursă foto Digi24
sursa foto arhiva companiei

Într-o recentă intervenție publică, Nicolae Ciucă a fost chestionat cu privire la posibila sa candidatură la alegerile prezidențiale.

În răspuns, acesta a subliniat că decizia de a candida va depinde exclusiv de solicitarea explicită a partidului pe care îl reprezintă.

Nicolae Ciucă așteaptă îndemnul PNL

„Sunt președintele Partidului Național Liberal, partid cu blazon și eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri, oamenii m-au întrebat „vă angajați cu noi?” Și am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de față, este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida. Într-un congres, într-un Consiliu Național, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Știți care este chestiunea. Eu am declarat și mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor „fraților, credeți că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiție care nu știm cum se va termina? Are rost să declanșăm această campanie acum?”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Profit.ro.

„Partidul Național Liberal a câștigat alegerile prezidențiale – 64% alegerile locale – 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înțelege ceea ce vreau să spun”, a susținut Ciucă.

PSD și PNL nu vor merge împreună la alegeri

Referitor la calendarul formal al deciziei, Ciucă a precizat că acest aspect va fi discutat în cadrul Biroului Politic Naţional. El a menționat că partenerii de coaliție, în special liderul PSD Marcel Ciolacu, au fost informați despre opțiunea liberalilor de a merge independent în alegerile viitoare.

„Am discutat. Discut cu Marcel Ciolacu dacă este nevoie şi de cinci ori pe zi. Şi ieri am discutat. Deci discutăm. Suntem responsabili de guvernarea ţării. Rolul nostru, al amândurora, este să guvernăm ţara. Ceea ce se întâmplă politic poate să aibă un viitor politic sau poate să nu aibă. Noi ne-am asumat la Sinaia să mergem singuri în alegeri, să coagulăm dreapta din România, pentru că aşa mi se pare normal”, a mai spus liderul PNL.

Declarațiile recente ale președintelui Senatului și liderului PNL Nicolae Ciucă constituie primul anunț oficial privind intenția sa de a candida în alegerile prezidențiale din 2024.

Inițial, liderul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, împreună cu secretarul general Lucian Bode, au susținut în cadrul discuțiilor interne din PNL ideea unei alianțe electorale cu PSD în perspectiva alegerilor din 2024. Cu toate acestea, o fracțiune a partidului s-a manifestat împotriva acestei propuneri